Інформатор Калуш

ДОЛИНА

У Долині зупинився головний годинник міста. Коли його відремонтують?

У Долині зупинився годинник

Уже кілька місяців годинник, який встановлений на приміщенні міської ради в Долині, не працює. Чи будуть його ремонтувати?

Розповідає Інформатор.

Головний годинник міста ламався й раніше. Встановлений він був у 2003 році, але “стресував” не через вік, а, переважно, від грозовиць. Приблизно у 2019 році після сильної грози був вийшов з ладу на тривалий час.

У липні 2021 року роботу годинника відновили, про що повідомляли на сторінці міської ради. Тоді, щоправда, зазначили, що згорів музичний механізм, яких уже не виробляють. Щоб механізм був сумісний з музикою – замінили на нову сучасну систему. Після завершення всіх робіт музика на годиннику грала тричі на добу. Зокрема, за хвилину до 12:00 звучав Гімн України, а вранці та ввечері — “Червона калина”. В інші години (окрім проміжку між 21:00 та 09:00 ранку наступного дня) били куранти: кожні 15 хвилин.

Кілька останніх місяців годинник не працює знову. У соцмережах це час від часу обговорюють: одні вбачають у тому недобрий знак чи відсутність газди в місті, інші — пишуть, що це не найважливіше зараз.

Минулого тижня про годинник зайшло на сесії міської ради. Зверталася депутатка Алла Шевечнко:

“Іване Ярославовичу, давайте зремонтуємо годинник… Це великих коштів не потребує”.

Міський голова Іван Дирів щодо годинника зазначив наступне: це — питання коштів.

“Тільки щоб приїхав наш годинникар, це буде більше 25 тисяч гривень… Скільки буде сам ремонт коштувати, важко сказати, бо треба зробити обстеження… Виділяємо кошти? 100 тисяч гривень це напевно не найнагальніші витрати, які зараз треба у воєнний час робити”, — зазначив очільник громади.

Відтак зауважив, що в кожного в телефоні є годинник. А міський — поремонтують, з часом. На цьому обговорення і завершили.

До слова, неробочий годинник, який колись також було чути на значну частину міста, є і в Калуші — на фасаді центральної пошти. Зупинився він задовго до війни. Але про його відновлення не йдеться вже багато років.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору