Інформатор Калуш

ДОЛИНА

У Долинській громаді 7 навчальних закладів можуть втратити статус ліцеїв

У Долинській громаді 7 навчальних закладів можуть втратити статус ліцеїв

Питання мали розглянути на сесійному засіданні цього тижня, але зняли з порядку денного. Плани щодо перетворення деяких ліцеїв у гімназії, проте, хочуть реалізувати вже з вересня цього року.

Пише Інформатор.

Відповідно до проєкту рішення Долинської міської ради, найближчим часом буде йтися про перепрофілювання (зміну типу) Гошівського, Малотур’янського, Надіївського, Оболонського, Солуківського, Тростянецького ліцеїв та Тяпчанського ліцею ім. Ольги Дучимінської. Мета — упорядкування мережі закладів загальної середньої освіти Долинської міської ради, забезпечення підвищення якості освіти, ефективного використання бюджетних коштів тощо.

Цих сім закладів загальної середньої освіти хочуть зробити гімназіями уже з 1 вересня 2024 року. Якщо депутатський корпус це погодить та затвердить нові статути навчальних закладів, то 10 та 11 класів у цих школах вже не буде. Учням перепрофільованих закладів мають забезпечити організоване підвезення до місця навчання та у зворотному напрямку відповідно до розкладу уроків та території обслуговування, що закріплена за закладами загальної середньої освіти Долинської міської ради.

Також у проєкті рішення йдеться, що учням 10-11-х класів перепрофільованих закладів освіти, які навчалися в Міжшкільному ресурсному центрі Долинської міської ради Івано-Франківської області, має бути забезпечена можливість продовжити здобуття освіти за обраним профілем.

“До 01.09.2024 року привести у відповідність до чинного законодавства структури, штатні розписи та здійснити організаційно-правові заходи”, — йдеться також у проєкті документу.

Питання було внесене в порядок денний сесійного засідання, яке відбувалося 17 липня. Його мав доповідати начальник управління освіти Ігор Сайко, але у залі він був відсутній. В такій ситуації було вирішено зняти питання з розгляду та розглянути на наступному пленарному засіданні.
ФОТО ілюстративне

До теми: У Болехові чотири ліцеї можуть стати гімназіями, а дві філії хочуть ліквідувати. Громаду кличуть на обговорення

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору