Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Вбрані в історію”. Національний заповідник “Давній Галич” переміг у конкурсі від Українського культурного фонду

Національний заповідник “Давній Галич”став переможцем конкурсу проєктів в програмі “Культура. Регіони” із проєктом “Вбрані в історію: Середньовічний одяг княжого Галича”

Ділиться Інформатор.

Проєкт буде реалізовано в Музеї історії Галича, за підтримки Українського Культурного Фонду. Експозиція музею презентує різночасові артефакти від найдавніших часів до початку ХХ ст.

Головна увага приділена періоду ХІІ – ХІІІ ст., коли місто було столицею Галицького та Галицько-Волинського князівства (королівства Русі).

Основною ідеєю проєкту “Вбрані в історію: середньовічний одяг княжого Галича” є реекспозиція Музею історії Галича, є яка передбачає відтворення 6 середньовічних костюмів представників різних суспільних станів.

Кожен із запропонованих образів передбачає крім відтворення одягу, прикрас, обладунків ще й елементи безпосередньої взаємодії відвідувача з експонатом.

В ході реалізації проєкту для інформаційної підтримки та промоції планується проведення в кінці серпня середньовічного табору “Ремісничий двір княжого Галича” із залученням клубу історичної реконструкції “Чорна Галич”

Під час цієї події реконструктори відтворять середньовічні ремесла, в тому числі пошиття елементів одягу, побут сімей, кухню, а також військове мистецтво.

Проєкт “Вбрані в історію: середньовічний одяг княжого Галича” — це колаборація команди науковців та історичних реконструкторів. Саме цей підхід покладений в основу підготовки унікальної виставки середньовічного одягу ХІІ-ХІІІ ст.

Презентація проєкту відбудеться в рамках ювілейної науково-практичної
конференції “Галич і галицька земля: музеї в історії – історія в музеях” до 30-ти річчя Національного заповідника “Давній Галич”

Реалізація даного проєкту сприятиме культурному розвитку області, залученню молоді та школярів, а отже посилює сектор популяризації історії міста, області, країни в умовах війни.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

.

Нагору