Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

За перше самовільне залишення військової частини кримінальної відповідальності не буде?

За перше самовільне залишення військової частини кримінальної відповідальності не буде?

Верховна Рада України схвалила у першому читанні законопроєкт, що передбачає можливість повернення до служби військовослужбовців, які вперше самовільно залишили частину (СЗЧ) або скоїли дезертирство.

Про це повідомили у Міноборони, передає Інформатор.

Як зазначають у відомстві, законопроєкт №11322 пропонує зміни до чинного законодавства, які дозволяють звільнити від кримінальної відповідальності осіб, повернувши їм усі соціальні виплати після продовження проходження військової служби.

“Зараз маємо створити систему, яка б вирішила ситуацію з поверненням до строю військовослужбовців. Саме тому діюче законодавство потребує змін. Існує багато випадків, коли військовослужбовці, які самовільно залишили частину, бажають повернутися до війська. Ми маємо надати їм таку можливість та створити умови для їх повернення”, — зазначила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова. 

Згідно із запропонованими змінами, військовослужбовець, який вперше вчинив СЗЧ або дезертирство, зможе добровільно звернутись до слідчого чи прокурора із наміром повернутися до військової частини для продовження служби. Повернення військовослужбовця до служби потребує схвалення командира.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору