Інформатор Калуш

РЕКЛАМА

Інфляційні монети Німеччини

Інфляційні монети Німеччини

Період від початку століття до II Світової війни є для Німеччини чи не найдраматичнішим. Коли Імперія кинула виклик усій Європі вона мала дуже потужну економіку. На початку XX століття монетні двори випускали срібні монети Німеччини, проте згодом прийшлося перейти до випуску грошей з більш дешевих сплавів.

Особливості монет 1916-1922 років

Вже в 1916 році стало зрозумілим, що витрачати мідь для виготовлення монет дуже дорого. Спочатку було прийнято рішення карбувати монети меншого діаметру (різниця з довоєнними зразками складала майже 2 мм). Потім в якості головного матеріалу почали використовувати алюміній. Згодом і алюмінієві вироби втратили в діаметрі.  

З ходом війни ситуація в економіці погіршилася настільки, що й алюміній став дуже дорогим металом для карбування. Монетні двори почали випускати монети із заліза. Так продовжувалося до 1922 року. Навіть коли війна вже закінчилася на аверсі продовжували карбувати імперського орла. До наших днів дійшло не так багато залізних грошей Німеччини, адже вони швидко покривалися іржею.

Найцікавіші екземпляри міжвоєнного періоду

Випускалися Німеччиною і досить цікаві вироби, які зараз високо оцінюються колекціонерами. Насамперед це:

  • раритетні 10 пфенігів;
  • берлінські срібні півмарки;
  • 50 пфенігів, виготовлені гамбурзьким та штутгартським монетним двором.

Період початку 20-хх років XX століття був надзвичайно важким для економіки Німеччини. Промисловість знаходилася в занепаді, а грошові одиниці нічим не забезпечувалися. Щоб зрозуміти всю складність ситуації, варто навести простий приклад: в якості заробітної плати німець отримував скриню або валізу паперових грошей. Цього ледве вистачало на місяць.

До війни 200 марок було дуже великою сумою для жителя країни, а в 1923 році це стало дрібною розмінною монетою в буквальному розумінні. Існували зразки по 200 та навіть 500 марок, які зараз стануть окрасою колекції. В інтернет-магазині Monitex можна знайти монети Німеччини цього складного періоду в історії імперії. 

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі?
Звертайтесь: +38 (067) 266 02 08 або на мейл
kalush.informator@gmail.com

Нагору