Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Прикарпатті 90 випадків гепатиту А — в одному селі. Хворіють і діти, і дорослі

На Прикарпатті 90 випадків гепатиту А — в одному селі. Хворіють і діти, і дорослі

Спалах захворювання зафіксували у селі Пороги Солотвинської громади. Там захворіли 66 дітей.

Про це Суспільному повідомив генеральний директор Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Руслан Савчук, передає Інформатор.

З початку 2024 року на Івано-Франківщині медики виявили 168 випадків гепатиту А. 90 з них — зафіксували у жителів села Пороги Солотвинської громади, зокрема, у 66 дітей. Головний санітарний лікар області вважає, що недотримання правил гігієни на побутовому рівні стало причиною такої кількості захворювань на гепатит А у Порогах.

“Ближче до літа це були вже сімейні “вогнища” захворювання. На мою думку, це через недотримання елементарних правил гігієни. Наприклад, рукопотискання. Через ті заходи, які були проведені в школі, коли навчально-освітній процес був призупинений у березні. Все ж таки організували випускний вечір зі святкуванням у закладі громадського харчування. Це теж додало декілька випадків захворювання”, — розповів Руслан Савчук.

На лікуванні із гепатитом А у медзакладах області перебуває шестеро людей. Ситуація у селі Пороги, зі слів Руслана Савчука, наразі не є критичною, її контролюють працівники Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

У селі продезінфікували 870 криниць.

“Є криниці, де ми провели повторне знезараження води з профілактичною метою. Також ми маємо засоби для знезараження вигрібних ям і септиків”, — додав Руслан Савчук.

До теми:  Гепатит А в криницях на Калущині | Що відомо?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору