Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Пункти незламності” у Калуші готові до розгортання. А чи будуть пункти охолодження?

"Пункти незламності" у Калуші готові до розгортання. А чи будуть пункти охолодження?

Про функціонування “Пунктів незламності” на території Калуської громади йшлося на позачерговому засіданні комісії ТЕБ та НС сьогодні. Скликали її, щоб обговорити, за яких умов у місті їх розгорнуть та за яким графіком вони працюватимуть.

Повідомляє Інформатор.

Відповідно до розпоряджень, які отримало місто, “Пункти незламності” мають почати функціонувати у випадку, якщо графіки вимкнень електроенергії стануть тривалішими: 8 годин підряд без світла — треба розгортати.

У Калуші на такий випадок функціонуватиме 7 відповідних локацій: у ліцеях №1, 3, 6, Фаховому коледжі культури і мистецтв та манежі. Графік їхньої роботи — із 8:00 до 17:00 у робочі дні. Ще два — у палацах культури “Юність” і “Мінерал” — за необхідності працюють із 8:00 до 17:00 щоденно.

За таким самим графіком ці “Пункти незламності” працювали й у холодну пору. Як повідомив начальник управління надзвичайних ситуацій Іван Дембич, з 2022 року у “Пункти незламності” в Калуші звернулося близько трьох тисяч людей.

Наразі в громаді, відповідно до графіків вимкнень, які щоденно доводить “Прикарпаттяобленерго”, тривалість вимкнень електроенергії не перевищувала п’яти годин. Тому розгортати “Пункти незламності” зараз потреби немає.

Водночас Інформатор поцікавився у міського голови Калуша Андрія Найди, чи можуть в місті запрацювати пункти охолодження. Таку ідею днями обговорювали користувачі фейсбука, тегаючи міську раду:

І хоча самі дописувачі ідею в обговоренні звели до жартів, а в міську раду з подібним проханням ніхто офіційно не звернувся, міський голова каже, що хотів би, щоб у Калуші були охолоджувальні рамки від спеки. Вони розпилюють воду і в такий спосіб справді можна легко охолодитися.

“У багатьох містах їх використовують. У нас поки що на це немає фінансових ресурсів, але в майбутньому можемо розглянути. Можливо, наступного року”, — зауважив Андрій Найда.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору