Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Три народні доми у Калуській громаді відновлять за грантові кошти

12 липня, 6 проєктів з Калуської ТГ перемогли у конкурсі грантів “Село мрії 2024”. Серед них три проєкти стосують народних домів у селах міської громади.

Ділиться Інформатор.

На реалізацію проєктів виділяється по 60 тисяч гривень. У коментарі Інформатору, начальниця Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради Любов Джуган повідомила, що грантові кошти направлять на потреби народних домів у селах Копанки, Кропивник та Мостище:

“Маємо три гарні проєкти. Зараз це величезна допомога для закладів культури. На Мостище заплановано 60 тисяч гривень на закупівлю апаратури. У Копанках заплановано 60 тисяч на ремонт. Плануємо, швидше всього, фойє зробити, хоча би підлогу у фойє Народного дому у Копанках. Так само буде ремонт коридору у Народному Домі села Кропивник. По трошки нам грантові кошти допомагають”.

Відповідно до грантових умов, при виділенні 60 тисяч гривень на реалізацію проєктів передбачено співфінансування від Управління культури, національностей та релігій КМР у розмірі 10 % від загальної суми:

“Він передбачає таке співфінансування. Тобто по 6 тисяч ми ще добавляємо з міського бюджету. Це були такі грантові умови. Якщо ми виграємо, то співфінансування становить 10% від 60 тисяч гривень.”, — повідомила Любов Джуган.

Посадовиця зауважила, що Народні Доми були у незадовільному стані та потребували відновлення:

“Район нам передав у дуже занедбаному стані Народні Доми. Зараз ми стараємося їх відновлювати. Ми відремонтували дах у Народному Домі Ріп’янки. Він страшно протікав. Все своїми силами. Люди зібралися допомогли, староста допоміг. Зібралися, потрошки залатали і вже не протікає”, — підсумовує Любов Джуган

Нагадаємо, що унаступні проєкти: грантовому конкурсі від ТОВ “Гудвеллі Україна” перемогли 

  • Народний дім с. Копанки спільно із МГО «Інститут суспільних ініціатив». Молодіжний освітній простір у Народному домі с. Копанки.
  • Народний дім с. Мостище. Придбання акустичної системи для Народного дому с. Мостище.
  • Управління культури національностей та релігій Калуської міської ради, Народний дім с. Кропивник. Збереження традицій і звичаїв с. Кропивник.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору