Інформатор Калуш

ТРЕШ

У Калуші за ніч “виріс” новенький МАФ на бульварі Незалежності

У Калуші за ніч "виріс" новенький МАФ на бульварі Незалежності

Місцева влада вже заявила, що не погоджувала встановлення нової споруди та загалом назвала ситуацію неподобством.

Повідомляє Інформатор.

Земельна ділянка, на якій розташувався новий об’єкт, надана в постійне користування ОСББ, повідомив міський голова Андрій Найда, зазначивши, що саме об’єднання співвласників є відповідальним за її використання.

“Але слід розуміти, що в будь-якому випадку дотримуватися норм чинного законодавства – неухильний обов’язок кожного! Тим паче, що ця площа через своє розташування має слугувати для всіх мешканців нашої громади та основне – не псувати цілісного вигляду бульвару Незалежності, який є сакральним місцем для калушан”, — акцентує очільник громади.

Сьогодні вранці він разом з представниками управління надзвичайних ситуацій, поліції, муніципальної інспекції, управління архітектури виїхали на місце, де встановлено МАФ.

“Принагідно аналізували паспорт прив’язки та виявили, що цьому документові встановлена споруда не відповідає взагалі. Відмінності є і в геометричних розмірах, і в місці розташування. Працівники муніципальної інспекції отримали відповідні вказівки вжити всіх необхідних заходів щодо приведення споруди до належних норм, або в гіршому випадку – демонтажу цього МАФу”, — інформують у раді.

Також повідомили, що будуть з’ясовувати ситуацію, що склалася, з керівництвом ОСББ, адже вони допустили на своїй території розміщення архітектурної споруди без погодження виконавчих органів міської ради.

“Калуська міська рада як орган місцевого самоврядування категорично проти встановлення таких споруд. Вбачаємо, що значно ліпше, аби місто розвивалося в напрямку будівництва торгових центрів”, — декларують у мерії.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору