Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Ігоря Кириченка

Згадуємо Ігоря Кириченка

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Ігоря Кириченка — військовослужбовця Збройних Сил України 2-го відділення окремого кулеметного взводу 419-го батальйону військової частини А4809.

Ігор Кириченко народився 12 травня 1997 року в селі Спас. Був другою дитиною в сім’ї, мав двох сестер. Навчався у місцевій школі, ріс спокійним хлопцем, вирізнявся любов’ю до тварин — котів та собак.

Після школи вступив до ВПУ в Стрию, обравши фах “машиніст бурових установок”. Закінчивши училище, почав їздити на заробітки за кордон та працював у Калуші. Хлопець мав багато планів на життя і мрій…

Його мобілізували у лютому 2023 року. Він поповнив лави ЗСУ і після двох місяців навчань почав служити на Бахмутському напрямку. Воював у Костянтинівці, а потім — на нульовій позиції. 10 травня під час виконання бойового завдання він отримав важкі поранення. Лікарі до останнього боролися за життя молодого воїна, але під час операції 13 травня він помер. За день до цього йому виповнилося 26 років…

Похований на кладовищі в рідному селі.

Посмертно нагороджений медаллю Івано-Франківської обласної ради “Лицар бойового чину”.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору