Інформатор Калуш

ВЛАДА

На Прикарпатті держслужбовець напав на журналістів, які знімали розслідування про його статки

Фото: СтопКор

Голова Держміграційної служби в Івано-Франківській області Сергій Саєв напав на журналістів під час зйомки розслідування про його статки та можливі бізнес-зв’язки. Інцидент стався 18 липня в ресторані “Рулька”, де, за даними журналістів, Саєв проводить “робочі зустрічі”.

Інформатор передає інформацію від “СтопКор“.

Згідно з інформацією, Саїв начебто проводить регулярні “робочі зустрічі” в цьому ресторані. У його декларації вказано, що він володіє домоволодінням у селі Дзвиняч та причепом “Дністер”. Його дружина, Богдана Саїв, декларує великі доходи від бізнесу і має численні об’єкти нерухомості.

“Наша група працювала згідно редакційного завдання. Хотіли поставити пану Саїву декілька запитань – насамперед стосовно його чималої нерухомості. А також щодо щотижяневих зібрань у цьому ресторані його підлеглих. Застали Сергія Степановича у закладі під час робочого дня. На початку розмови ми представились, показали посвідчення та мікрофон з надписом назви нашого медіа. На що він агресивно відреагував, здійснивши напад і вдаривши камеру, що є перешкоджанням законній професійній діяльності журналіста”, – розповів з місця подій кореспондент Ігор Доценко.

Поліція

На місці працює поліція. СтопКор.

Як зазначається, навесні цього року чиновник опублікував декларацію про доходи за 2023 рік. Із цього документа випливає, що у власності Саєва перебуває домоволодіння із земельною ділянкою в селі Дзвиняч і причіп “Дністер”. При цьому в ресторан він приїхав на авто Tesla, якого в декларації немає, повідомили у “СтопКор”.

Заклад імовірно належить синові начальника ДМС Прикарпаття. Однак сам держслужбовець заявив журналістам, що начебто не знає, хто є власником “Рульки”.

Дружина чиновника задекларувала понад мільйон гривень доходу від підприємницької діяльності, 756 тис. грн зарплати в ТОВ “С-Капітель”, 235 тис. грн виплат від “Прикарпатенерготрейду” і майже 720 тис. грн доходу від здачі в оренду землі. Крім того, у її власності – 8 земельних ділянок, 4 квартири, 2 будинки, а також приміщення торгового комплексу, виробничі будівлі та нежитлові приміщення.

Начальник управління ДМС Сергій Саєв напав на журналістів під час зйомки розслідування про його статки

Фото від СтопКор

“Побачивши знімальну групу, Сергій Степанович став ховатися від репортерів, а потім раптово накинувся на медійників і вибив із рук оператора камеру, яка перестала працювати після його удару”, — наголосили журналісти.

За їхніми словами вони викликали поліцію і правоохоронці прийняли та зареєстрували заяву за фактом скоєння нападу на журналістів.

Раніше стало відомо, що на Рівненщині розпочато судовий процес проти чоловіка, який напав на знімальну групу місцевого телеканалу.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору