Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Підписи за двох калуських воїнів зібрано. Петиції йдуть на розгляд президента

Підписи за двох калуських воїнів зібрано.

Останні кількасот голосів збирали буквально в лічені дні до завершення відведеного на це часу. Але під петиціями про присвоєння звання Героя України Василю Хандію та Володимиру Павлюку є понад 25 тисяч підписів. Це означає, що президент їх розгляне.

Повідомляє Інформатор.

Хандій Василь Петрович 1979 року народження — старший солдат окремої механізованої бригади імені генерала-хоружного Марка Безручка. На фронті мав позивний Сивий. Народився та жив у Калуші. Закінчив школу №3 й почав працював на підприємстві “БУДМАШ”. Пізніше – водієм автобуса. У 2002 році створив сім’ю, й у них з дружиною народилося 2 сина — Вадим та Богдан. На початку війни перебував у Чехії, але згодом повернувся і став на шлях боротьби з ворогом. Обставини загибелі воїна — трагічні: 21 грудня 2023 року він виїхав з населеного пункту Желанне до Авдіївки, щоб забрати побратимів із бойових позицій. У вечірній та нічний час у зоні бойових дій фари не вмикають. Дорогою назустріч йшла колона наших танків і його машина “Mercedes-Benz Sprinter” зіткнулася з танком… Калушанин отримав множинні переломи кісток та важкі ушкодження внутрішніх органів. Згодом його доставили до Гродівської амбулаторії та готували до транспортування у місто Дніпро. Після кількох складних операцій його перевезли у Київську лікарню швидкої допомоги, де лікарі ще кілька днів поспіль боролися за його життя. Але, на жаль, у ніч з 8 на 9 січня життя Василя Хандія обірвалося.

Павлюк Володимир Степанович народився 23 червня 1977 року в місті Калуші. Закінчив школі №3. Пізніше поступив до ВПУ №7 м. Калуша. Протягом 1995-1996 р. проходив строкову службу в армії. Працював у Калуському міськрайонному відділі УМВС АТ “Карпатнафтомаш”, у приватному підприємстві “Юпітер”. 30 серпня 2014 р. був призваний на службу до ЗСУ. Служив у 128 окремої гірсько-штурмової бригади. Брав участь у боях за Широкине, Дебальцеве. Після повномасштабного вторгнення свідомо пішов на захист України. Брав участь у обороні Києва,  Потім був Житомир, Донецьк, Покровськ, Добропілля, Слов’янськ, Краматорськ. Воїн загинув 18 січня 2023 року під час бойових дій з військовими формуваннями рф поблизу села Роздолівка Бахмутського району на Донеччині.

Термін збору підписів під петицією щодо присвоєння звання Героя України калушанину Василю Хандію вже завершено. Вона вже у статусі “на розгляді”. А петиція щодо Володимира Павлюка ще збиратиме підписи три дні, хоча необхідні 25 тисяч вона вже має.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору