Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Сьогодні — День пророка Іллі: історія свята та народні прикмети на день

Сьогодні — День пророка Іллі: історія свята та народні прикмети на день

Сьогодні — день пам’яті святого славного пророка Іллі. Він народився близько 900 років до Різдва Христового. З малих літ він присвятив себе Богові, жив у пустелі, молився та постився. Ілля виступав проти ідолопоклонства та закликав людей повірити в єдиного Бога.

Повідомляє Інформатор.

Ілля відомий своїм непримиренним протистоянням ідолопоклонству і корумпованій владі. Він часто викривав гріхи царів і народу, закликаючи їх до покаяння і повернення до істинного поклоніння Богові. Ілля оголосив царю Ахаву, що Бог посилає трирічну посуху як покарання за ідолопоклонство. Під час посухи Ілля перебував у вдови в Сарепті Сидонській. Там він зробив чудо, збільшивши запаси борошна і олії вдови, а також воскресив її сина, пише сьогодні Gazeta.ua.

Ілля кинув виклик 450 пророкам Ваала на горі Кармель. Він продемонстрував силу Бога, коли вогонь з неба спалив його жертву, тоді як пророки Ваала не змогли викликати свого бога. Після знищення пророків Ваала Ілля втік від гніву Єзавелі до гори Хорив, де Бог з’явився йому в тихому віянні. Ілля викрив царя Ахава і його дружину Єзавель у несправедливому захопленні виноградника Набота та прорік їхню загибель. Ілля обрав Єлисея своїм наступником, передавши йому свою пророчу мантїю.

Помер пророк Ілля природною смертю. За Біблією, він був вознесений на небо у вогняній колісниці. Це подія стала символом безсмертя і безпосереднього зв’язку з Богом.

Народні прикмети на сьогодні:

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

  • почути грім — найближчим часом дощу не буде;
  • злива означає, що наступного року буде багато пожеж;
  • спекотна погода — чекайте на суху осінь;
  • літає багато комарів — до гарного сухого дня;
  • нема дощу, його не буде ще шість тижнів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору