Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Ігоря Пілецького

Згадуємо Ігоря Пілецького

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Ігоря Пілецького — старшого солдата 63-ої бригади військової частини А3719.

Ігор Пілецький народився 22 травня 1969 року у селі Камінь Рожнятівської селищної громади, що на Калущині. Мав старшого брата. Навчався у місцевій школі, а в старших класах перейшов до Петранківської школи. Далі вступив до Івано-Франківського вищого професійного училища сервісного обслуговування, обравши фах телемайстра.

Працював у селищі Перегінське за фахом. потім проходив строкову військову службу. Далі певний період життя їздив на заробітки по Україні, працював у колгоспі в селі Камінь, а потім — 10 років у Чехії. Повернувся додому, щоб доглядати за старенькими батьками, влаштувався на роботу в Рожнятові.

У лютому 2022 року без вагань став на захист України. Після проходження навчань його разом із побратимами було відправлено на Миколаївський напрямок, а звідти — на Херсонщину. Також він брав участь у визволенні населених пунктів Донеччини. Він був мужнім та витривалим воїном…

Загинув мужній захисник 20 липня 2023 року внаслідок поранень, несумісних із життям, отриманих під час артилерійського обстрілу позицій ЗСУ на Луганщині біля села Діброва.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору