Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Як розпалити вогонь, будучи осторонь…” | ІНФОПЛЕЙЛИСТ №7

Кожного тижня YouTube поповнюється новою, а головне якісною україномовною музикою. Ми невпинно слідкуємо за новинками українського музичного простору, щоб додати до нашого з вами плейлиста нові і круті пісні.

Вмикає Інформатор.

Сьогодні добірка музики буде багатогранною – від катарсису воєнної реальності, болю розлуки та кохання до нестримної температури та вайбу вісімдесятих. Тож, рухаймо у дивосвіт українського музичного авангарду, щоб дізнатися “як розпалити вогонь, будучи осторонь…”

Francuz & BALSAM — Катарсис

Нашу добірку відкриває воєнна історія поділу світу на дві частини – наявності та відсутності війни у очах та головах. Пісня розповідає про історію героїв, що попри зради, підступність ворогів продовжують бути вірними своїм ідеалам та боронити землю. Чорно-біла гама з точністю передає жорстоку реальність війни, де військові гинуть у окопах, виборюючи волю, а інші живуть у відносному спокої. Історія завершується закликом до боротьби , що підкреслює сміливість та відважність усіх тих, хто не здається навіть у найтемніші часи

Цей трек відображає два світи, що паралельні одне одному. В першому, люди є дотичними та задіяними у допомозі своїй країні, а в другому світі панує відсторонення та нечуйність. Описується також внутрішня боротьба воїнів, що застрягли між двома паралелями, відчувши несправедливість сьогодення, але внутрішня сила всіх тих, хто бореться на своїх рівнях все ж таки поборе пітьму.”, – розповідають артисти

 

“Поки ваші холодні серця

схожі на полежавші коржі,

Тут наші кращі мужі,

віддаючи життя тримають рубежі”

Baryk — Шукай плюси

Лірична пісня про кохання молодого луцького виконавця. Втім, нещасливого кохання… Однак, слід шукати плюси, їхати в ті місцини, де ще вас двох не було. Це дозволить звільнити сни.

“Дуже багато треків вже написані про нещасливе кохання… Та дуже мало пісень говорить про те, «а що робити коли попадаєш у безвихідні ситуації?». Разом із моєю Іванівною, хочемо Вам допомогти у цьому, знайти свої плюси”, – каже Baryk.

 

MamaRika & BALSAM — Шепоче дощ

Вже друга пісня за участі Balsam у нашій сьогоднішній музичній добірці. На цей раз це дует із Mamarika. “Шепоче дощ” — пісня про біль розлуки, через який зараз проходять більшість українських сімей. Про ті реалії, в яких два рідних серця не можуть бути разом, але до останнього вірять, що зовсім скоро зможуть відчути тепло одне одного.

 

OneWITCH — Zvuk

“Я не знаю куди йти. Розкажи. Відпусти — як добре знайомі ці слова українцям у воєнних реаліях сьогодення. Скільки триває людська емоція? Найдовше — 12 секунд. Це найпотужніша енергія. ZVUK про емоцію людини під час повітряної тривоги. Такий же короткий, такий же сильний по відчуттям. Звук смерті, який ми чуємо кожен день, не знаючи куди бігти і для чого.

 

Kola & Parfeniuk — Температура

Нашу сьогоднішню добірку закриває вже досить відома музичному загалу Kola. Дівчина “заколабилася” із перспективним музикантом під псевдонімом Parfeniuk. “Температура” — це пісня для тих, хто вірить у силу кохання і не хоче здаватися. Вона нагадує, що навіть маленька іскра може знову розпалити вогонь. Музичний трек, знятий одним кадром, що повільно наближується, дає можливість слухачеві насолодитися вайбом 80-их років минулого століття.

 
Тож нехай у вас збільшується температура емоцій, а не тіла…

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору