Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Попри ТЦК — українці можуть обирати куди йти служити — Міноборони

Попри ТЦК — українці можуть обирати куди йти служити — Міноборони

Військовозобов’язані можуть прийти з повісткою й самостійно обрати бажану посаду та військову частину.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Судово-юридичну газету.

Уповноважений представник Міністерства оборони Олексій Бежевець зазначив, що військовозобов’язані можуть звертатися до рекрутингового центру навіть після отримання повістки.

Він розповів, що перша повістка, яка є запрошенням до ТЦК для оновлення облікових даних, не заважає процесу рекрутингу. Також він зазначив, що часто військовозобов’язані приходять до ТЦК не тільки з повісткою, а й з рекомендаційним листом, як добровольці. Вони звертаються з проханням оформити їх у конкретну частину на конкретну посаду. Це передбачено директивними документами та законодавством:

“Такі випадки є. І це непоодинокі випадки. Тоді людина приходить в ТЦК не з повісткою — “я прийшов мобілізуватися”, а безпосередньо вже з рекомендаційним листом — “як доброволець я прийшов, будь ласка, в конкретну частину, на конкретну посаду оформляйте мене”. І це передбачено всіма директивними документами, безпосередньо вказано в законі”.

Представник Міністерства оборони також наголосив, що приблизно третина захисників України є добровольцями, і з них 20% — жінки.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору