Калуш До сайту

Як нардепи із Калуша проголосували за законопроєкт, що дозволяє “відкупитися” від корупції?

Верховна Рада проголосувала у першому читанні за скандальний законопроєкт № 11340, який дає можливість “відкупитися” від покарання за корупцію, шляхом укладання угоди із слідством. Тож, як проголосували народні обранці з калуського округу…

Розповідає Інформатор, покликаючись на івано-франківську редакцію нашого видання.

За законопроєкт у першому читанні проголосував 231 нардеп. Серед них є 7 представників Прикарпаття, зокрема й калушанин Едуард Прощук. Окрім Прощука, до списку із Івано-Франківщини, які підтримали даний закопроєкт у першому читання входять — Василь Вірастюк, Олена Вінтоняк, Ігор Фріс, Олександр Матусевич, Володимир Тимофійчук, Роман Мулик. Усі є представниками “Слуги народу”.

Поіменне голосування про проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо підвищення ефективності укладення угод про визнання винуватості (№11340). Увесь перелік за посиланням.

Як видно із витягу поіменного голосування, представник Калуша у Верховній Раді – Едуард Прощук проголосував “за” законопроєкт №11340, що дозволяє корупціонеру укласти угоду зі слідством та сплатити відповідний штраф. Додамо, що інший представник Калуської громади у законодавчому органі України — Олег Марусяк був відсутнім у залі засідань на час голосування.

Що передбачає даний законопроєкт?

Як повідомляє Ligazakon, законопроєктом № 11340 передбачається:

Суми штрафів варіюються від 204 тисяч гривень до 204 млн гривень, все залежить від важкості злочину:

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08