Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Золота красуня”: як правильно обирати та варити кукурудзу

Кукурудза одна із найкорисніших злакових культур в світі. Її обожнюють і діти і дорослі. Не кожен знає як правильно обирати та варити кукурудзу.

Ділиться Інформатор.

Влітку розпочинається сезон кукурдзи і постає важливе питання: як правильно обрати та варити кукурудзу?

Як обрати смачну кукурудзу


Спершу слід сказати, що є декілька видів кукурудзи:

  • кормова кукурудза;
  • кукурудза для попкорну;
  • солодка кукурдза;

Нам необхідні саме солодкі сорти “цариці полів”. Щоб обрати достиглу та соковиту кукурудзу потрібно спробувати її зернину. Якщо вона солодка, то можна сміливо брати декілька качанів. Натомість суха і тверда кукурудза не годиться для варіння, бо навряд чи змінить свій смак після процесу варіння.

Як правильно варити качани кукурудзи

  • Спершу слід очистити качани солодкої кукурудзи від листя і скласти їх в каструлю. Залийте водою і залиште на 2 години постояти.
  • Налийте в каструлю чисту воду і доведіть до кипіння. Після цього киньте туди качани.
  • Молоденька кукурудза буде готова приблизно через 20-30 хвилин, а зріла — через 30-40 хвилин. Для того, щоб перевірити готовність, спробуйте на смак кілька зерен. Посоліть перед тим, як вимкнути. Не варто солити заздалегідь, тоді зерна будуть тверді.
  • Коли кукурудза зварилася, необхідно злити з неї воду і замотати каструлю в рушник. Дайте їй настоятися ще 30 хвилин. Тут діє принцип, як у запарюванні вівсянки. Після цього “цариця полів” буде ще смачніша.

Смачного!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору