Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Міноборони розповіли, які документи будуть дійсними при перевірці громадян працівниками ТЦК

У Міноборони розповіли які документи будуть дійсними при перевірці громадян працівниками ТЦК

Оскільки в Україні наразі завершилась кампанія оновлення військово-облікових даних громадян призовного віку, то документ про перебування на військовому обліку має обов’язково бути при собі в кожного чоловіка. 

Ділиться Інформатор Калуш, посилаючись на Інформатор Україна.

Це може бути як паперовий квиток, так і його електронний аналог. ТЦК перевірятимуть громадян для виявлення порушників військового обліку. Контроль здійснюватимуть, зокрема, на вулицях і якщо з’ясується, що дані оновлені не були, чоловіка можуть затримати й накласти на нього штраф.

Про це розповіла заступниця міністра оборони України Катерина Чорногоренко в інтерв’ю для Армія TV. Насамперед вона наголосила, що ТЦК можуть перевіряти порушників військового обліку не лише на блокпостах, але й на вулицях, або у будь-яких інших місцях.

Вона пояснила, що у випадку відсутності військово-облікових документів, громадянина можуть затримати. ТЦК звернеться до поліції щодо адмінзатримання людини, яка не оновила дані протягом 60 днів.

Представники ТЦК зможуть спеціальними технічними пристроями зчитати дані про людину і перевірити, чи міститься інформація про конкретну особу у реєстрі “Оберіг”. Також ТЦК зможуть сканувати й QR-код (цифровий аналог військового квитка) і перевіряти інформацію про перебування на військовому обліку.

Усі військово-облікові документи старого зразка у паперової форми  будуть дійсні й надалі. А саме:

  • Тимчасове посвідчення військовозобов’язаного нового зразка з 2017 року;
  • Тимчасове посвідчення військовозобов’язаного кількох зразків до 2017 року;
  • Приписне свідоцтво для призовників, які стали на військовий облік та не є військовозобов’язаними;
  • Військовий квиток чи посвідчення офіцера.

Військово-облікові документи, згенеровані через застосунок Резерв+ також підходять для їх перевірки ТЦК на вулиці. Вони мають таку ж юридичну силу, як і паперовий військовий квиток.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору