Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Юрія Вишневського

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Юрія Вишневського — солдата 79 батальйону 102 бригади ТрО.

Юрій Вишневський народився 19 вересня 1983 року в селі Іванівка Рожнятівського району, що на Івано-Франківщині. Навчався у Ясеновецькій школі. Потім у Прикарпатському військово-спортивному ліцеї. Відвідував пластовий гурток у Рожнятові. Після закінчення ліцею, Юрій навчався на юридичному факультету університету “Україна”. Вів активне громадянське життя та був учасником двох українських революцій. Завжди проявляв свою позицію і патріотизм у праці, відносинах із людьми. Цікавився історією рідного краю. Свої думки й спостереження, роздуми про Україну викладав у щоденнику. 

Юрій був одружений. Проживав у Брошнів-Осаді. Сім’я була сенсом його життя. Із дружиною Вікторією виховували двох синів — Святослава та Станіслава.  Із початком повномасштабного вторгнення у лютому 2022 р. вступив до тероборони ЗСУ. Розумів, що має захистити родину від ворога. Мав позивний “Байда”. Із 24 квітня 2022 р. перебував на фронті. При виконанні бойових завдань виявляв мужність і відвагу. Завжди був активним, дисциплінованим, принциповим  

Воїн загинув 23 липня 2022 р. під час мінометного обстрілу при виконанні бойового завдання у селі Червоне Запорізької області, закривши собою своїх товаришів. У Героя залишилися батьки, дружина, двоє синів та рідні сестри.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08