Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калусько-берлінський гурт випустив кліп знятий на Домбровському кар’єрі | ПРЕМ’ЄРА

Калусько-берлінський гурт випутив кліп знятий на Домбровському кар'єрі | ПРЕМ'ЄРА

Минулого тижня над українською музичною сценою зійшла нова зірка під назвою “Saltfalls”. У 2023 році проєкт започаткували друзі Ярина Боринець та Макс Барна.

Розповідає Інформатор.

Днями гурт “Saltfalls” випустив дебютну пісню з кліпом “Sun Ellipse”.

“У відеокліпі холодні, мертві території досліджує група людей, яка не пам’ятає свого походження. Вони живуть у царстві темряви, і лише надія знову побачити сонячне світло спонукає їх шукати шлях. В одній з експедицій “Шукач” знаходить кристал, який повертає “Жриці”  спогади про сонячні дні”, — діляться учасники гурту.

Назва Saltfalls походить від явища, яке можна побачити на кар’єрі в Калуші (рідне місто Ярини та Макса).

“Тут калійна сіль виходить на поверхню і утворює на териконах соляні потоки. Багато пісень присвячені цьому місту та проведеному в ньому часу. Більшість фрагментів «Sun Ellipse» були зняті саме в цьому місці”, — додають музиканти.

Наразі Saltfalls записують свій дебютний альбом, реліз якого очікується взимку 2024/2025 року. Всі тексти альбому написані українською мовою як данина рідній мові та країні, де народилися та виросли учасники Saltfalls: Україні.

“Близько року ми писали пісні про найсвітліші моменти життя, загортаючи їх у м’які мелодії, дзвінкий вокал і мрійливий дісторшн. Майбутній альбом розповість історію, яка може бути знайома слухачам: він відчуватиметься як спокійний дотик вітру ввечері, поки ви спостерігаєте сонце на горизонті міста вашого дитинства”, — привідкривають завісу планів митці.

Також прослухати композицію та додати до свого плейлиста можна на платформах Spotify, Apple Music та YouTube Music.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору