Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Перша допомога собаці при літній спеці: чи можна у Калуші придбати охолоджуючі килими?

Літня спека дещо спала, втім слід потурбуватися про комфорт та безпеку собаки у літню пору року. Як захистити собаку влітку?

Розповідає Інформатор.

Хтось легко переносить спеку, а хтось страждає. Тварини також можуть важко переносити літню спеку, тому слід потурбуватися, щоб ваші улюбленці почувалися комфортно на вулиці чи у приміщенні. Саме тому, для охолодження тіла на ринку придумали спеціальні охолоджуючі килими чи жилети.

Який принцип дії такого килимка?

Охолоджуючі килимки дозволяють знизити температуру тіла тварини за рахунок ефекту прохолоди, який ним створюється. Річ у тому, що всередині килимка є наповнення, яке дещо холодніше за температуру тіла тварини, що власне й дозволяє полегшити самопочуття собаки у жарку пору року.

Чи можна знайти охолоджуючі килими для собак у Калуші?

Інформатор вирішив дізнатися чи є у наявності зоомагазинів та ветаптеках Калуша відповідні товари

В центральній частині міста, у районі вулиць Грушевського-Дзвонарська-Підвальна-Винниченка нажаль жодних предметів для собак, які б допомагали в спекотну погоду не було виявлено. У ветаптеці на вул. Винниченка у продажі раніше були охолоджуючі килимки для собак, однак через їх дефіцит на ринку, зараз вони відсутні.

За словами продавця, ціновий діапазон такого килимка становить від 200 до 500 грн. в залежності від розміру собаки.

Зрештою пошуки таки дали свої результати. Охолоджуючий килим вдалося знайти у двох зоомагазинах на проспекті Лесі України. В першому — були лише два екземпляри, які вартували вже дещо дорожче ніж на Винниченнка — 600-700 грн. За наявності усього спектру даних товарів, найменший та найдешевший килимок у зоомагазині коштуватиме 300 грн, в той час як за найбільший та найдорожчий килимок слід віддати вже 700 грн.

У іншому магазині на тому ж проспекті Лесі Українки килимки-охолоджувачі для собак на даний момент відсутні, бо за словами продавця, швидко розкуповуються. Найдешевша модель коштує 200 грн, а найдорожча 400 грн. Втім, можна купити спеціальні жилети, які допомагають знизити температуру тіла собаки. Ціни тут різняться відповідно до розміру собаки. За найменший жилет розміру S потрібно заплатити 345 грн., а за найбільший (розмір ХL) — вже 628 грн.

Слід зауважити, що дані товари вироблені іноземним виробником. На момент написання статті, не було знайдено жодного відповідного товару із маркуваннями національного виробника. Це підтверджує тезу працівниці ветаптеки на вул. Винниченка про їх дефіцит на ринку.

Найдорожчим за ціновою пропозицією виявився зоомагазин на вул. Богдана Хмельницького. В продажі є як охолоджуючі килимки, так і жилети для собак. За килимок для малої породи собак слід заплатити 702 грн, для середньої — 829 грн. Найдорожчим виявився килим для великої собаки, який вартує 1543 грн.

Жилети для собак представлені для малих собачок та коштують 482 грн. Присутній інший килим для охолодження собаки, призначений для незначних за розміром собак. Його вартість становить 650 грн. Таким чином, собаці можна допомогти купивши охолоджуючий килимок або жилет, втім господарям потрібно буде добре спітніти, щоб його знайти у нашому місті.

Ярослав Куцій 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору