Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Оптоволоконний інтернет у Калуші: швидкий та надійний зв’язок навіть під час відключень електроенергії

Оптоволоконний інтернет у Калуші: швидкий та надійний зв'язок навіть під час відключень електроенергії

Через відключення електроенергії у калушан з’явились проблеми із доступом до інтернету. Але є вихід – підключити через свого провайдера оптоволоконний кабель, щоб інтернет був навіть під час відключень.

Як це зробити, досліджував Інформатор.

Що таке оптоволоконний інтернет?

Що таке оптоволоконний інтернет?

Так виглядає комплект для безперебійної роботи інтернету

Для початку треба зрозуміти різницю зі звичайним кабелем. Оптоволоконний інтернет використовує оптичні волокна для передачі даних, що забезпечує високу швидкість і мінімальні втрати сигналу. Це робить його надійним вибором для домашнього й офісного підключення.

Як залишатися онлайн під час відключень електроенергії?

“Як тільки почалися відключення світла, люди почали активно телефонувати та запитувати про можливість встановлення оптоволоконних кабелів. Попит зріс настільки, що людям доводиться чекати деякий час, щоб підключитися до цієї опції. У ситуації з перебоями в електропостачанні це дуже актуально для всіх абонентів!” — зазначив представник одного з інтернет-провайдерів міста.

Він також поділився кількома порадами, як залишатися на зв’язку навіть без електрики:

  1. Запасіться павербанком: “Вибирайте павербанки з великою ємністю, які можуть забезпечити живлення роутера протягом кількох годин”.
  2. Підключіть роутер та абонентський термінал до павербанка: “Для цього вам знадобиться два кабеля USB до 12V DC – для кожного з терміналів. Ви можете замовити їх в інтернет-магазині або спаяти самостійно, купивши окремо USB та DC. Переконайтеся, що ваш роутер підтримує живлення через цей кабель”.
    Кабель USB до 12V DC

    Так може виглядати кабель USB до 12V DC.

     

  3. Заряджайте павербанк заздалегідь: “Завжди тримайте павербанк зарядженим, щоб бути готовим до відключень”.

Якщо ви хочете підключити оптоволоконний інтернет, звертайтеся до вашого інтернет-провайдера для отримання додаткової інформації та умов підключення. Оптоволоконний інтернет і прості заходи, такі як використання павербанка, допоможуть вам залишатися на зв’язку навіть у складні часи.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору