Інформатор Калуш

ВЛАДА

«Терміново позич гроші?» – Поліція Прикарпаття попереджає про шахрайські схеми зламів акаунтів у месенджерах

«Терміново позич гроші?» – Полиція Прикарпаття попереджає про шахрайські схеми зламів акаунтів у месенджерах

Поліція Івано-Франківщини попереджає про шахрайську схему, що набирає популярності. Якщо ви отримали повідомлення від “друга” чи “родича” з проханням про термінову фінансову допомогу, перевірте, чи це не шахрай, який зламав акаунт вашого знайомого.

Інформатор поділився інформацією від поліції Івано-Франківської області.

Недавній випадок підтверджує шахрайський сценарій: 40-річна жінка з Івано-Франківська отримала повідомлення у мобільному додатку від нібито сестри, яка просила позичити майже 15 тисяч гривень. Не роздумуючи, жінка перевела гроші на вказану у повідомленні картку. Лише пізніше, коли вона зв’язалася з реальною сестрою, дізналася, що акаунт було зламано і сестра не просила про допомогу.

Поліція активно працює над встановленням осіб, причетних до цього шахрайства.

Щоб не потрапити в пастку аферистів, дотримуйтесь наступних порад від поліції:

  1. Захистіть свої пристрої та акаунти: Використовуйте надійні паролі для доступу до мобільних гаджетів. Обов’язково встановлюйте двофакторну автентифікацію для месенджерів і соціальних мереж. Регулярно змінюйте паролі, використовуйте комбінації символів і змінюйте мовну розкладку клавіатури.
  2. Перевіряйте прохання про гроші: Якщо отримали повідомлення з проханням про переказ коштів, не поспішайте діяти. Зателефонуйте людині або поставте кілька запитань, на які може відповісти тільки справжній власник акаунта. Переконавшись у справжності запиту, тільки тоді приймайте рішення.

Не дайте себе ошукати!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору