Інформатор Калуш

ВЛАДА

У Калуській громаді з’явилася додаткова техніка для боротьби з борщівником Сосновського

У Калуській громаді з’явилася додаткова техніка для боротьби з борщівником Сосновського

З 23 липня поточного року на території Калуської міської територіальної громади почала діяти додаткова техніка для ефективнішої боротьби з борщівником Сосновського.

Інформатор ділиться новиною від Калуської міської ради.

Комунальне підприємство «Калушавтодор» взяло в строкове користування мульчер – спеціальне навісне обладнання, яке призначене для ліквідації самосівів борщівника Сосновського, косіння трави, видалення та подрібнення чагарників і гілок дерев діаметром до 7-8 см. Мульчер був встановлений на гусеничний екскаватор, що забезпечує кращу прохідність і можливість роботи у важкодоступних місцях.

Нова техніка вже працює в районі вул. Литвина, очищаючи територію від чагарників. Наступними об’єктами стануть узбіччя на вулицях Мостиська, Вітовського та Банянська. Також планується посилення боротьби з поширенням борщівника Сосновського.

Заступник директора КП «Калушавтодор» Володимир Гільщанський зазначив, що ефективність нового обладнання очевидна, особливо в умовах гострого дефіциту робочої сили. «Наприклад, обсяг роботи, на яку п’ять комунальників витрачають годину, один оператор мульчера здатен виконати за 15 хвилин», – наголошує Володимир Гільщанський.

Угода на послуги мульчера через систему публічних закупівель Prozorro обійшлася місцевому бюджету в 200 тисяч гривень.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору