Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Володимира Стасіва

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Володимира Стасіва — механіка-водія легендарної 42-ої окремої механізованої бригади ЗСУ

Володимир Стасів народився 21 липня 1985 року у с. Лужки Долинського району на Івано-Франківщині. Був старшим сином, мав брата Івана, якого любив і піклувався. З дитинства був опорою для батьків Володимира та Оксани. У всьому їм допомагав. До 7 класу навчався у школі в селі Слобода-Болехівська, а потім у гімназії-інтернаті. У Володі був суворий погляд, але добре серце. Був дуже людяний і чесний. 

У 2005 році Володимир вступив у Івано-Франківську в інститут менеджменту ТНЕУ за спеціальністю “Фінанси та кредит”. Після навчання не працював за освітою, а їздив на роботу закордон. Дуже сильно любив гори, спостерігати за дикими тваринами. Був добрим і його любили всі. Ніколи не відмовляв людям у допомозі. Володимиру подобалися столярські роботи, до яких він мав неабиякий хист. Часто майстрував щось своїми руками. 

10 березня 2023 року його мобілізували до лав ЗСУ. Протягом 2 місяців проходив навчання у Латвії, а потім у м. Яворів на Львівщині. Після цього його відправили у Харківську обл. на Лиманський напрямок, а згодом — у Авдіївку на Донеччині. 19 вересня 2023 р. Володимир узаконив стосунки із коханою жінкою Анною. Чоловік прийняв і полюбив її дітей дружини від першого шлюбу як своїх рідних. Мав мрії та сподівання. Та прожити разом довго вони встигли. 2 листопад 2023 р. життя Володимира забрала ворожа міна у м. Авдіївка Донецької обл.

Поховали Героя у рідному селі Лужки Долинського району на Івано-Франківщині. 

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору