Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Збірна України з футболу вперше дебютує на Олімпіаді. Де переглянути історичний матч проти Іраку

Сьогодні, олімпійська збірна з футболу вперше в історії дебютує на Олімпійських іграх.

Ділиться Інформатор, покликаючись на “Збірну”.

Це стало можливим завдяки виходу до півфіналу молодіжного чемпіонату Європи минулого року. Тож, 24 липня, Україна під керівництвом Руслана Ротаня зіграє свій перший матч проти збірної Іраку у Ліоні на стадіоні “Парк Ліонне”. Початок матчу о 20:00 за київським часом.

Де можна переглянути футбольний дебют України на Олімпіаді

У прямій трансляції гру проти Іраку покажуть регіональні телеканали “Суспільне” у цифровому ефірі Т2, кабельних мережах та IPTV (крім OTT), а також на сайті “Суспільне Спорт”. Головний тренер “синьо-жовтих” Руслан Ротань вже висловлювався про збірну Іраку:

“Команда в фізичному плані сильна. Неможливо сказати, що вона не технічна – технічні складові дуже гарні. Швидка атака, вертикальна гра, відкривань за спину дуже багато – це можна вже зараз відзначити. Додайте сюди ще 3 гравців з національної збірної. Тому я думаю, що ця команда дуже хорошого стану, і вони також будуть претендувати (на вихід з групи – прим. Збірна), вони також просто так не будуть нікому очки віддавати”, — розповів Ротань

Хто потрапив до заявки збірної України з футболу на Олімпіаді 2024

Всього до заявки ввійшли 22 футболісти: 

Воротарі: Фесюн (“Шахтар”), Єрмаков (“Олександрія”)

Захисники: Таловєров (ЛАСК), Батагов (“Зоря”), Крупський (“Ворскла”), Мартинюк (“Олександрія”), Сич (“Рух”), Салюк (“Чорноморець”)

Півзахисники: Хлань (“Лехія”), Рубчинський, Брагару, Михайленко (всі – “Динамо”), Велетень (“Колос”), Федор (“Рух”), Криськів, Очеретько (обидва – “Шахтар”)

Нападники: Краснопір (“Рух”), Сікан (“Шахтар”)

Резервний список: Кінарейкін (“Дніпро-1”), Павлюк (“Ворскла”), Сігеєв (“Шахтар”), Шулянський (“Олександрія”)

Коротко про футбольний турнір

Як повідомили в Українській асоціації футболу, формат олімпійського турніру є традиційним: боротьба в чотирьох групах по чотири команди, дві найсильніші команди із кожної групи виходять у плей-оф, потім — чвертьфінали, півфінали, матч за третє місце й фінал (9 серпня, Париж, “Парк де Пренс”).

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору