Калуш До сайту

Чи буде світлофор у центрі Голиня, де часто трапляються ДТП?

Що ж робитимуть із пішохідним переходом у центрі села Голинь? Чи встановлять все ж таки там світлофор?

Ділиться Інформатор.

У травні 2024 р. депутат Калуської міської ради Іван Мазурик звернувся до міської ради із проблемою щодо пішохідного переходу на вулиці 600-річчя Голиня, що знаходиться у центрі села, а саме проблемою її облаштування, адже там часто трапляються ДТП та нещасні випадки.

Депутат у спільноті “Голинь+” опублікував листи-відповіді від Виконавчого комітету Калуської міської ради та Державної служби з відновлення і розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області з даного питання.

У відповіді на депутатське звернення Івана Мазурика від 3 червня, було повідомлено що протягом 2022-2024 рр. Виконавчий комітет Калуської міської ради неодноразово звертався до Служби щодо вжиття заходів із забезпечення безпеки дорожнього руху на ділянці дороги у с. Голинь, однак на момент отримання листа, проблема не була вирішена, а до Кабміну та Державної служби відновлення було направлено відповідні листи з проханням повпливати на вирішення проблеми.

У листі від 9 липня 2024 р. депутата повідомлено, що рішенням міської ради №3218 від 30 травня 2024 р. було погоджено текст звернення до Кабінету Міністрів України та Івано-Франківської ОДА щодо вжиття заходів із забезпечення безпеки дорожнього руху (встановлення приладів контролю фото- та відео фіксації порушень) на аварійній ділянці автомобільної дороги національного значення Н-10 «Стрий-Івано-Франківськ-Чернівці-Мамалига» у селі Голинь Калуської МТГ.

16 червня 2024 р. Державна служба відновлення надіслала відповідь на лист щодо погодження встановлення камери відеофіксації на небезпечній ділянці дороги у селі Голинь повідомила, що враховуючи обмеженість бюджету Служби вони не заперечують  щодо встановлення регульованого світлофорного обʼєкта, штучного освітлення та встановлення комплексу автоматичної фото/відео фіксації правопорушень сфері безпеки дорожнього руху “КАСКАД-3”.

За результатами їхньої перевірки ділянки дорони у Голині, фахівцями служби виявлено аварійно-небезпечну ділянку на км 57+200 – 57+782. Відповідно, Служба надала технічне завдання експлуатуючій організації ТОВ “ПБС” привести у відповідність до схеми організації дорожнього руху дорожні знаки та горизонтальну розмітку.

“Встановлення необхідних об’єктів, освітлення слід здійснити за кошти органів місцевого самоврядування, проте за умови розроблення схеми ОДР та погодження Департаментом патрульної поліції України та Службою відновлення.”, – йдеться у відповіді Служби відновлення на лист депутатів Івана Мазурика та Богдана Білецького.

У відповіді на депутатське звернення від 9 липня 2024 р., заступник міського голови Богдан Білецький повідомив, що в селі Голинь на км 57+200 автодороги Н-10 була виявлена аварійно-небезпечна ділянка. 1 липня 2024 р. представниками управління патрульної поліції в Івано-Франківській області, управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради та в.о. старости села Голинь було проведено її обстеження та вирішено, що на цій ділянці немає технічної можливості для встановлення камери відеофіксації. Однак, у тому ж таки листі зазначено, що у центральній частині села Голинь є ділянка дороги, на якій часто трапляються дорожньо-транспортні пригоди через перевищення водіями допустимої швидкості.

 “З метою забезпечення безпеки дорожнього руху, Службі відновлення направлено листа про погодження встановлення камеру,а відеофіксації на км 57+000, де є діюча опора. На відстані 30 метрів знаходиться поліцейська станція, до якої можна підключити електропостачання та інтернет. Виготовлення схеми організації дорожнього руху планується здійснити за рахунок коштів бюджету Калуської міської територіальної громади”, – йдеться у відповіді на депутатське звернення від 9 липня 2024 р.