Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ще ніхто нікуди не їде? Автобусні баталії у Калуській міській раді

На пленарному засіданні 69 сесії Калуської міської ради приймали рішення щодо затвердження Програми фінансової підтримки комунального підприємства «Калуське підприємство автобусних станцій» Калуської міської ради на 2025 рік.

Ділиться Інформатор.

За словами начальника економічного розвитку міста Калуської міської ради Юрія Соколовського за програмою фінасової підтримки КП “Калуське підприємство автобусних станцій”, представленій на розгляд сесії передбачено фінансову підтримку підприємства у розмірі 1 млн. 182 тис. грн.:

“Здійснено розрахунок підприємством їхніх видатків на рік, тобто на 2025 р. і ця цифра – це 50% від тих видатків, які прораховані на 2025 р. Тобто, наскільки я розумію, підприємство планує забезпечити власні видатки у розмірі 50%, а звернулася до Калуської міської ради щоб 50% запланувати у програмі фінансової підтримки. На розгляді бюджетної комісії були дискусії з цього питання.”, – зазначив Юрій Соколовський

З приводу цього питання депутатка Калуської міської ради, голова комісії міської ради  з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики, депутатка міської ради Алла Попельницька заявила, що бюджетна комісія не підтримала рішення:

“Бюджетна комісія не підтримала. З 8 присутніх, 8 членів комісії утрималися. Хочу зауважити, що члени бюджетної комісії зовсім не розуміють, коли запрацює призначене комунальне підприємство і багато незрозумілого є. У засобах масової інформації поширюється інформація, що з 3 серпня підприємство починає працювати”, — зазначила Алла Попельницька

У відповідь на запитання щодо початку роботи комунального підприємства, директор КП “Калуське підприємство автобусних станцій” Мар’ян Рисей, повідомив, що 3 серпня є орієнтовною датою тестового режиму роботи підприємства:

“Стосовно 3 числа то це орієнтовна дата початку тестового режиму. Це не та дата офіційного відкриття, щоб ми встигли зробити тестовий режим аби вирішити свої технічні питання. Ми не знаємо скільки потрібно часу на тестовий режим. Сподіваємося, що два тижні”.

Мар’ян Рисей висловив надію на те, що 3 серпня зможуть запустити роботу у тестовому режимі. У залі засідання розпочалися обговорення даного питання. Депутатка міської ради Алла Попельницька зауважила, що пропозицію Юрія Соколовського комісія не підтримала:

“Пропозиція, яка була внесена, вона не була підтримана. З 8 чоловік, 7 проголосувала за, тобто не було позитивного рішення.”

Членкиня тієї ж комісії Калуської міської ради, депутатка Ірина Очкур додала наступне:

“У програмі підтримки замість суми 1 млн. 182 тис. гривень була пропозиція 400 тисяч, але ця пропозиція не була підтримана”

Тож, на голосування було поставлено рішення, яке було представлене Юрієм Соколовським, щодо виділення 1 млн. 182 тисяч грн в рамках затвердження Програми фінансової підтримки комунального підприємства «Калуське підприємство автобусних станцій» Калуської міської ради на 2025 рік. Дане рішення було підтримано депутатами міської ради.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору