Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Любомира Соломона

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Любомира Соломона — оператора 2-го відділення коригування артилерійського вогню.

Любомир Соломон народився 29 червня 1977 року в селі Сваричів Калуського району Івано-Франківської області. Був найстаршим сином та добрим прикладом для своїх двох молодших братів – Мирослава та Назарія. Любомир був слухняним, чемним, добрим, працьовитим хлопцем. Після закінчення школи у Сваричеві, почав працювати на різних роботах, щоб допомогти рідним. Не цурався жодної роботи, нікому не відмовляв у допомозі. 

У 2006 році одружився. У подружжя невдовзі народилася донечка Інна – татова радість та втіха. Любомир робив усе, щоб створити затишне сімейне гніздечко і щоб найрідніші люди були щасливі. Попри заклопотаність, не забував відвідувати батьків — цікавився самопочуття, вітав зі святами. Після смерті батька, жив разом із мамою.

Після повномасштабного вторгнення рф на територію України вирішив захищати Україну від ворога. 27 липня 2022 року попрощався із рідними і пішов добровольцем на фронт. Спочатку проходив навчання у Яворові (Львівщина), а потім бойові хрещення у гарячих точках Донеччини та Харківщини. Боєць гідно виконував свій військовий обовʼязок, за що його поважали побратими і цінували командири. Не видавав жодної інформації. Ніколи не вказував конкретні місця перебування.

Короткий дзвінок зі словами: “В мене все добре” для мами, брата, вуйка були звичними до серпня 2023 року. Рідним надійшла надзвичайно тривожна звістка, що Любомир Соломон пропав безвісти 4 серпня 2023 в районі села Чернещина Ізюмського району Харківської області. Довгих сім місяців у серці мами була надія, що син живий, але зрештою прийшло офіційне підтвердження про його героїчну загибель на полі бою.

Любомир мужньо і відважно пліч-о-пліч з іншими воїнами до останнього подиху боронив рідну землю і загинув, як Герой, ставши прикладом мужності, самопожертви і відданості своїй Батьківщині.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору