Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Вже не Врубеля. Калуська міська рада прийняла рішення про перейменування вулиці в Підгірках

Перейменування вулиці у Підгірках відбувається згідно із положеннями Закону України “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії”

Ділиться Інформатор.

Рішенням Калуської міської ради вулицю Врубеля було перейменовано на честь Любомира Гузара. Дане рішення підтримали 24 депутатів.

Наталія Табачук зазначає, що перейменування вулиці на рівні облдержадміністрації спрощує процедуру перейменування, але це можливе лише до 27 липня. Відповідно Івано-Франківська ОДА вирішила передати питання перейменування вулиці у Підгірках до компетенції Калуської міської ради.

У онлайн-опитуванні щодо перейменування вулиці взяли участь 222 мешканці Калуша. За результатами рейтингового опитування:

  • вул. Любомира Гузара – 132 особи;
  • вул. Франкової родини — 52 особи;
  • вул. Скоропадського — 20 голосів;

Міська рада вирішила голосувати за кожен варіант окремо, щоб пізніше визначити в цілому варіант перейменування вулиці та проголосувати за нього.

За перейменування вулиці Врубеля на вулицю Гузара проголосували 17 депутатів. Варіант вулиці Франкової родини підтримали 6 депутатів із 26, а за варіант вулиці Скоропадського проголосував 1 депутат.

Таким чином, депутати Калуської міської ради в цілому голосували за варіант вулиці Любомира Гузара. Даний варіант був підтриманий калуськими дупутатами.

Додамо, що Інформатор раніше писав про те, що міська рада проводила консультації з населенням щодо перейменування даної вулиці.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору