Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Буде більше світла? Калуш виділяє майже 200 тисяч гривень на підтримку соціального житла у Пійлі

Зміни стосуються соціального житла у селі Пійло.

Ділиться Інформатор.

Рішення про виділення коштів на встановлення насосу на свердловину та збільшення потужності електроенергії у будівлі соціального житла у Пійлі було підтримано 24 депутатами. Начальник управління комунальної власності Калуської міської ради Олександр Челядин запропонував внести зміни до Програми приватизації та управління комунальним майном на 2023-2025 роки.

Зміни стосуються виконання меморандуму по будівництву соціального житла у селі Пійло. Загальна вартість проєкту становить 196 тисяч 260 грн. З яких, зокрема передбачається виділення 21 тис. гривень для встановлення насосу на свердловину, що там встановлена. Також пропонувалося збільшити потужність електроенергії на 60 кВт вартістю 175 тис. 260 грн.

Окрім цього Олександром Челядином було запропоновано виділити 179 тис. 804 грн на ремонт приміщення та даху будівлі за адресою вул. Грушевського, 25. Водночас під час розгляду на засіданні бюджетної комісії питання виділення коштів на ремонт по вулиці Грушевського не було підтримано. Про це на пленарному засіданні 69 сесії Калуської міської ради повідомила депутатка Алла Попельницька:

“Пропозиція комісії — розділити ці питання і голосувати по них окремо. Бюджетна комісія по першому питанню, по будівлі в Пійлі проголосувала одноголосно “за”, а по другому питанні — рішення не прийнято”.

З огляду на це, депутати вирішили виключити із розгляду питання про надання коштів у сумі 179 тисяч на ремонт даху по вулиці Грушевського, 25 та відправили його на доопрацювання. За рішення про зняття і відправлення на доопрацювання проголосували 25 депутатів.

“По другому питанню, ми вирішили, що знімаємо його. Ми ремонтуємо критичне, ми не ремонтуємо всередині приміщення. Якщо підремонтувати дах, щоб не нищилося комунальне приміщення, ми даємо. Всередині приміщення ми не робимо ремонт”, – висловився Андрій Найда з приводу ремонту будівлі в центрі Калуша.

Натомість рішення про виділення коштів на встановлення насосу на свердловину та збільшення потужності електроенергії у будівлі соціального житла у Пійлі було підтримано 24 депутатами.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору