Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Допомога на дрова через Пенсійний фонд: як отримати у Калуші

Минулого року напередодні зими Кабмін прийняв постанову, метою якої була надати пільги населенню, яке опалює житло дровами. Це стало можливо завдяки міжнародній підтримці. Чи працюватиме ця постанова цьогоріч, як отримати таку допомогу — 

Розповідає Інформатор.

Нагадаємо, що в листопаді 2023 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 07.11.2023 № 1173 “Про реалізацію протягом опалювального сезону 2023 – 2024 років експериментального проєкту щодо надання додаткової підтримки населенню на придбання твердого пічного побутового палива“.

Тоді Уряд визначив, що протягом строку дії експериментального проєкту для надання пільг та житлових субсидій будуть діяти збільшені мінімальні норми забезпечення населення дровами та вугіллям для опалення.

Як розповіла Інформатору начальниця відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківські області, Наталія Костюк така допомога стала можлива завдяки підтримці ООН та інших міжнародних партнерів України. Також вона розповіла як зачислялась ця допомога:

“Це вузьке право, тільки для тих, хто користується твердим паливом і за наявності коштів. Минулого року ці кошти виплачували особам які надали згоду, й свої дані. Їм надходили ці кошти. Ми приймаємо документи на субсидію, в тому числі ми приймаємо заяву на призначення субсидій на тверде паливо. Така субсидія призначається і виплачується сім’ї раз в рік. Вона визначається врахуванням площі житла та деяких інших факторів”, — зазначила пані Наталія.

З її слів, така субсидія виплачувалася в основному тим, хто звертався до Пенсійного фонду.

“Ми бачимо, що такі суми виплачуються людям, які до нас звертаються. Це видно в електронному кабінеті субсидіанта. Якоїсь особливої процедури відбору тут на місці в нашому Пенсійному фонді немає. Це відбувається на державному рівні. Відбирається ця база даних субсидіянтів по всій Україні, з єдиної черги і їм на ці рахунки їхні поступають кошти. Йдеться про суму в 7000-8000 гривень”, — додала керівниця Пенсійного фонду в Калуші.

Подати заявку на додаткову підтримки на придбання твердого пічного побутового палива можна подати й зараз. Зробити це можна трьома шляхами: через ЦНАПи, старостати, ПФУ, а також через вебпортал Пенсійного фонду.

Остап Микитюк
Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору