Калуш До сайту

Паперові документи про бронювання є необов’язковими, якщо ці дані є в “Резерв+” на смартфоні

Підвантажувати актуальні дані про бронювання до електронного військово-облікового документа можна у застосунку “Резерв+”. Цією можливістю вже скористалися понад 55 тисяч співробітників критично важливих підприємств.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України, пише Інформатор.

Послуга доступна лише для працівників критично важливих для держави підприємств і тих, які забезпечують потреби cил оборони.

У Міноборони зазначають, що заброньовані громадяни отримуватимуть push-повідомлення про появу статусу бронювання в реєстрі військовозобов’язаних “Оберіг”.

Щоб отримати актуальний статус після отримання сповіщення необхідно:

1. Натиснути на кнопку з трьома крапками на головному екрані.
2. У спадному меню вибрати “Оновити документ”.

“Працівникам критично важливих підприємств та ВПК більше не потрібно носити паперові документи про бронювання. Вони можуть показати інформацію у застосунку Резерв+ на смартфоні. Статус бронювання можна отримати легко, зручно та без жодних черг і паперової рутини”, — зазначила заступниця міністра оборони України з питань цифрових трансформацій Катерина Черногоренко.

Нагадаємо, що електронне бронювання на порталі Дія запрацювало з 17 липня. Військово-обліковий документ у застосунку “Резерв+”, згідно з чинним законодавством України та постановою Кабміну, юридично має таку ж силу, як і паперовий.

Станом на 26 липня, понад 55 тисяч співробітників критично важливих підприємств вже заброньовано онлайн.

У Міноборони кажуть, що “Резерв+” продовжує оновлюватись. Команда активно працює над новими функціями, зокрема, автоматичними відстрочками для певних категорій громадян.

Читайте такожБронювання військовозобов’язаних через Дію: як це працює?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08