Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

По 320 тисяч на рік. У Калуші затвердили трирічну програму туристичного розвитку 

По 320 тисяч на рік. У Калуші затвердили трирічну програму туристичного розвитку 

Місто планує організацію туристичних промоційних заходів, інфраструктурне облаштування рекреаційних зон та розвиток туристичної навігації. 

Що ще передбачає програма, розповідає Інформатор.

Про Програму туристичного розвитку Калуської міської територіальної громади на 2025-2027 роки йшлося на засіданні сесії міської ради цього тижня. Доповідав — начальник управління економічного розвитку міста Юрій Соколовський. Він повідомив, що на рік по програмі розписують по 320 тисяч гривень.

Основні напрямки, на які мали би спрямовувати кошти:

  • Розвиток туристичної навігації (встановлення (оновлення) туристично-інформаційних вказівників, знаків, стендів та інших конструкцій) — 10 тисяч гривень.
  • Інфраструктурне облаштування рекреаційних територій, об’єктів природної і культурної спадщини (паркувальні, кемпінгові, санітарні зони, оглядові майданчики, фотозони, місця відпочинку), об’єктів рекреаційного призначення у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, у лісових і паркових зонах — 100 тисяч гривень.
  • Підтримка створення (оновлення) туристичних маршрутів (шляхів), екологічних стежок — 10 тисяч гривень.
  • Сприяння реалізації ґрантових проєктів, у т. ч. проєктів міжнародної технічної допомоги — 100 тисяч гривень.
  • Організація та сприяння проведенню туристичних промоційних заходів (фестивалів, форумів, конференцій, круглих столів, змагань, акцій, семінарів, тренінгів тощо), ознайомлювальних турів, інших рекламних, інформаційних акцій для суб’єктів туристичної діяльності, засобів масової інформації, блогерів — 50 тисяч гривень.
  • Видання і придбання промоційної, науково-методичної та сувенірної продукції — 50 тисяч гривень.

Депутати міської ради під час сесії програму не обговорювали. Одразу перейшли до голосування та затвердили її.

Зазначимо, що в паспорті програми увесь обсяг фінансування покладено на бюджет Калуської громади. З обласного бюджету та інших джерел залучати кошти на розвиток туризму наразі не планують.

В самій програмі зазначено також, що важливість розвитку туризму в Україні розглядається в контексті пріоритетів державної регіональної політики, зокрема щодо зміцнення місцевої економіки та громад, збереження природних цінностей і культурної спадщини, розвитку транскордонного та міжрегіонального співробітництва.

“Актуальність Програми зумовлена якісно новими підходами до підвищення конкурентоспроможності сфери туризму і соціального розвитку міста. Розвиток туризму в нашому краї особливо актуальний, оскільки саме завдяки йому м. Калуш може поліпшити свій соціально-економічний стан. Зважаючи на місце і роль туризму в житті суспільства, держава проголошує його одним із пріоритетних напрямів розвитку національної культури та економіки”, — зазначено в документі.

Метою програми задекларовано “перетворення туризму на один із провідних секторів економіки Калуської міської територіальної громади, формування конкурентоспроможного на національному та міжнародному ринках туристичного продукту для потреб розвитку внутрішнього і в’їзного туризму”.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору