Інформатор Калуш

ТРЕШ

У Добровлянах біля річки невідомі залишили острівці сміття | ФОТОФАКТ

У Добровлянах біля річки невідомі залишили острівці сміття | ФОТОФАКТ

Чисто не там де прибирають, а там де не смітять. Це істина, яку вартувало б пам’ятати багатьом людям. Якщо у місті з цим ще хоч якось можна давати собі ради, бо є багато сміттєвих урн, то на природі за містом ситуація складніша. Особливо в літній період коли сотні калушан відпочивають на берегах Лімниці.

Зауважує Інформатор.

Фактично завжди відпочивальники беруть з собою на природу якісь продукти: кавуни, алкогольні чи безалкогольні напої, сендвічі, чипси, насіння соняшника тощо. Але дуже не завжди вони прибирають за собою.

В окремих випадках люди здогадуються зібрати сміття в пакети, але от забрати їх з собою до найближчого смітника — завдання, схоже, непосильне. Тож “умовним” смітником стають найближчі кущі чи дерева.

А потім усі ці пластикові, жерстяні чи скляні пляшки, кульки, упаковки від продуктів розчиняються в флорі де їх покинули. Робитимуть це вони, що правда, століттями, якщо хтось не прибере їх швидше.

Те, що ви бачите перед собою — не скарб. Це сьогоднішній вигляд відпочинкової зони на Лімниці — одразу за мостом у Добровлянах.

Найсумніше в цій історії те, що переважно люди не задумуючись повторюють за іншими, замість того, щоб прибрати сміття — “Якщо викинув хтось до мене, то і мені теж можна”.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору