Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Василя Фальовського

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Василя Фальовського — навідника 8 окремого гірсько-штурмового батальйоні 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”

Василь Фальовський народився 28 липня 1977 року у селі Пійло Калуського району у багатодітній родині. Змалечку допомагав батькам та був їх опорою. Навчався в Калуській ЗОШ №7. У 1992 році вступив до ВПУ №7, де здобув професію столяра. 

Трудову діяльність розпочав у 1995 році на заводі “Фітон” ВАТ “Оріана”. Звідти був призваний на військову службу, яку проходив у Житомирській області. Після повернення з армії продовжив роботу на хімічному підприємстві слюсарем-ремонтником. У 2002-2005 рр. заочно навчався Калуському хіміко-технологічному технікумі за спеціальністю “Технік-технолог”. Загалом 20 років пропрацював на заводі ТзОВ “Завод ДК Орісіл”. Розпочавши карʼєру слюсарем, завершив роботу на посаді заступника начальника цеху. 

У 2005 році одружився. Із дружиною Ольгою виховував двох синів — Юрія та Андрія. Із коханою прожили у шлюбі 17 щасливих років. Був надійною опорою та найкращим чоловіком. Усі знали його як порядну, чесну, неймовірно спокійну, добру та щиру людину. Вільний час родина полюбляла проводити на природі – ліс та гори були улюбленими місцями 

21 червня 2022 р. Василя Фальовського призвали на військову службу. “Як я буду дивитися синам в очі? Якщо не я, то хто”, – з такими словами став на захист рідної землї. 11 вересня з ним зник зв’язок. 9 днів жаху, та 20 вересня, о 16:45 надійшло повідомлення: “Живий, здоровий. Скоро зателефоную!”. Однак не судилося. Через 2 години воїн прийняв свій останній бій біля населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області. Загинув від отриманих поранень несумісних із життям.  Поховали Героя 24 вересня 2022 р. на Алеї слави міського кладовища

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08