Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Жовтий делікатес: як правильно і смачно приготувати кукурудзу | РЕЦЕПТ

Жовтий делікатес: як правильно і смачно приготувати кукурудзу | РЕЦЕПТ

Всі вже смакували кукурудзу цього літа? Саме зараз розпочався сезон, тож не варто зволікати! Ми до речі, хотіли порівняти ціни на неї, але майже ніде її не знайшли, окрім як на центральному ринку (по 10 грн, якби хтось питав). Отож ми її купили, і… приготували.

Рецептом ділиться Інформатор.

Найперше потрібно знайти найбільшу каструлю, яка є у вас вдома. Після цього ви ретельно очищуєте качани від ворсу та листя і ставите їх у воду.

Час варіння зазвичай становить 10 – 15 хвилин (під кришкою) з моменту закипання, але може змінюватися залежно від розміру і кількості качанів. Важливо не перевищувати рекомендований час варіння, щоб кукурудза не затверділа. До речі, щоб надати кукурудзі ніжної солодкості можна відразу додати у воду трохи цукру — приблизно 2 столові ложки цукру на 4 кукурудзяні качани.

А от що не варто додавати коли вже кипить вода, то це сіль. Річ в тому, що варіння кукурудзи в підсоленій воді зробить її твердою.

Після приготування, поки кукурудза ще тепла, її можна сміливо приправити сіллю або іншими спеціями. До речі, спробуйте додати масла. Для цього відріжте його і просто накидайте на теплі качани, нехай тане і розтікається. Результат вас приємно здивує.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору