Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

До виходу готується перша джерелознавча збірка, присвячена Герою України Олексі Гірнику

Зовсім скоро на прилавки книгарень надійде документальна збірка про життя Олекси Гірника, який здійснив жертву в ім’я України. Книга буде побудована на низці архівних документів. 

Ділиться Інформатор, покликаючись на онлайн-книгарню “Брустури”.

Документальна збірка “Олекса Гірник. Документи і матеріали” з’явиться у продажу орієнтовно 30 вересня 2024 р. Її авторами є Артемій Теодорович та Віктор Тупілко.

Книга є першою джерелознавчою збіркою, що присвячена жертовному чину Героя України Олекси Гірника (1912–1978). Як зазначають у видавництві, до збірки увійшли документи НКВС/КДБ з Галузевого Державного архіву Служби безпеки України, а також фотографії транскрипти та інші матеріали, що стосуються увічнення пам’яті О. Гірника: опис експонатів музею «Смолоскип» (тимчасово переміщений з м. Донецьк) та матеріали з особистого архіву заслуженого працівника культури України, почесного громадянина Канева — Михайла Іщенка (1933–2021).

“Покликана стати важливим поштовхом до ґрунтовного дослідження національно-визвольної боротьби українців в СРСР та вивчення історії збереження пам’яті про них, ця книга стане в нагоді передусім історикам-джерелознавцям, політологам та пам’яткоохоронцям, а також усім, хто цікавиться новітньою історією України.”, – йдеться у повідомленні книгарні

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору