Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Читацький рекорд у Рожнятові: до бібліотеки йдуть постійні читачі та дебютанти

Фактично місяць триває читацька акція, метою якої є встановити рекорд України “Найбільш читаюча громада”. Нагадаємо, що в ній беруть участь бібліотеки у Рожнятові, а також на Волині — у Горохові та Рожищі. 

Розповідає Інформатор.

Нагадаємо, що акція триватиме три місяці з 1 липня до 30 вересня цього року. І головна умова рекорду — прочитати 10 тисяч книг з фонду. Її ж повинні виконати й волинські бібліотеки.

Більше деталей про це ми розповідали у матеріалі: Рекорд України “Найбільш читаюча громада” — у Рожнятові почали книжкову акцію | РЕПОРТАЖ

Сьогодні ми вирішили запитати у працівників Рожнятівської публічної бібліотеки, який прогрес у акції:

“Непомітно промайнув один місяць нашого читацького рекорду. Здається тільки вчора був старт, а сьогодні вже добігає до завершення перший місяць бібліотечного марафону. Це новий і цікавий досвід для бібліотекарів. Попереду ще багато роботи, але ми переконані, що з нашою активною читацькою аудиторією ми зможемо подолати цей рекорд.”, — діляться у Рожнятівській публічній бібліотеці

Станом на кінець липня, як повідомили працівники публічної бібліотеки у Рожнятові, по громаді зареєструвалися 603 людини, З них 283 жінки, 100 чоловіків та 220 дітей. 283. Щодо книг, то їх видано понад 4 тисячі книг.

“Про масштаб рекорду можна судити за такими фактами: до Рожнятівської публічної бібліотеки та бібліотек-філій прийшли багато нових користувачів, які підтримали читацьку ініціативу, до рекорду вже залучено 603 людини, в тому числі чоловіків, жінок, дітей, протягом липня видано на руки 4 тисячі бібліотечних книг, бібліотеки привернули увагу засобів масової інформації.”

Головною ціллю Рожнятівської публічної бібліотеки, за словами її працівників, є видання 10 тисяч книг та отримання відгуку на них.

Як проходить встановлення рекорду в Рожнятівській ТГ? Чи зацікавлені люди?

“Той, хто читає в бібліотеці регулярно, одразу підтримав читацьку ініціативу. Це наші постійні користувачі, яким ми дуже дякуємо за розуміння, підтримку і повагу! Ми користуємося будь-якою нагодою, щоб привертати увагу до читання. Нам вдалося привернути увагу читачів-дебютантів. Стараємося зробити все для того, щоб читання стало для них чимось близьким і рідним”

Остап Микитюк
Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору