Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Міські, сільські, франківські: як від суботи курсуватимуть автобуси через нову автостанцію в Калуші?

Міські, сільські, франківські: як від суботи курсуватимуть автобуси через нову автостанцію в Калуші?

Уже найближчої суботи має запрацювати новозбудована автостанція на вулиці Ринковій. З цього дня автобуси мають починати свій маршрут саме тут.

Інформатор з’ясовував, як це вплине на “сільські” рейси і чи будуть вони тепер їхати не містом, а об’їзною. А також — чи заїжджатимуть на автостанцію міські маршрутки.

Поки що автостанція працюватиме в тестовому режимі. Офіційне відкриття, каже директор КП “Калуське підприємство автобусних станцій” Мар’ян Рисей, буде пізніше: тоді, коли врегулюють всі поточні питання. Вони можуть виникати, адже через автостанцію мають іти не лише регіональні, а й міжнародні рейси.

“Поки що міські автобусні маршрути через автостанцію рухатись не будуть, бо там ще не облаштована відповідна зупинка. Всі інші (ті, що їдуть на села, в Івано-Франківськ тощо) вже мали би їхати з вулиці Ринкової. Тобто початкова і кінцева станції з 3 серпня у них будуть саме тут”, — каже посадовець.

Водночас, за його словами, поки що про зміну маршрутів не йдеться, тобто всі автобуси, якими вулицями їдуть сьогодні, тими і будуть їхати після 3 серпня. На тестовому етапі все залишається на своїх місцях, а далі вже буде вирішуватись.

Нараду з перевізниками в місті ще планують, але навряд чи вона буде публічною.

Повідомив Мар’ян Рисей і про набір людей на роботу. Вчора відповідне оголошення з’явилося на сторінці Івано-Франківського автовокзалу. Директор калуського КП каже, що це він попросив розмістити.

“У них велика аудиторія і тому там розмістили оголошення. Зараз штат у нас практично набрано. Єдине, що зараз ще прибиральники потрібні, тому шукаємо”, — каже він.

Загалом штат підприємства налічуватиме 13 працівників.

Нагадаємо, на сесії міської ради минулого тижня йшлося про затвердження програми фінансової підтримки комунального  підприємства на 2025 рік в сумі, що перевищує 1 мільйон гривень.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору