Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Прикарпатті заочно засудили російського фсбшника за збір даних про військові об’єкти на території області

У 2022 році російський агент ворожих спецслужб збирав дані, що становлять державну таємницю, які мав передати на користь росії.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

“Для виконання завдань фсб ворожий агент хотів завербувати жителя Івано-Франківщини, який повертався в Україну через російсько-латвійський кордон. Співробітник фсб доручив прикарпатцю зібрати та передати дані щодо військових частин регіону, їх бойових можливостей та озброєння. Однак, повернувшись на територію області, чоловік повідомив про ворожі наміри правоохоронцям.”, – повідомили у Івано-Франківській обласній прокуратурі.

Також прокурори довели, що на початку повномасштабного вторгнення у 2022 році співробітник російської спецслужби — фсб рф збирав відомості, що становлять державну таємницю України. Він намагався отримати розвідувальну інформацію на користь росії. Тож, за підтримання публічного обвинувачення прокурорами Івано-Франківської обласної прокуратури суд заочно визнав громадянина рф винним у закінченому замаху на шпигунство ( ч.2 ст.15 ч. 1 ст. 114 КК України).

Суд призначив йому покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Термін відбуття покарання обвинуваченому обчислюватимуть з часу його затримання.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору