Інформатор Калуш

ВЛАДА

Охоронця, який не відкрив укриття під час тривоги, засуджено до ув’язнення

Суд

Охоронця, який не відчинив двері укриття під час повітряної тривоги, засуджено до чотирьох років ув’язнення. За підтримки прокурорів Деснянської окружної прокуратури Києва суд визнав його винним у завідомому залишенні без допомоги осіб, що перебували у небезпечному для життя стані, що призвело до загибелі трьох людей, у тому числі дев’ятирічної дівчинки.

Інформатор ділиться, посилаючись на Офіс Генерального прокурора.

Прокурор довів, що в ніч на 1 червня 2023 року охоронець КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3” під час оголошення сигналу “повітряна тривога” не відкрив двері укриття, чим позбавив людей можливості врятуватися під час ракетного обстрілу Києва.

Санкція статті 135 Кримінального кодексу України передбачає покарання від трьох до восьми років позбавлення волі, а смерть дитини є обставиною, що обтяжує покарання. Обвинувачений не визнав свою провину і не розкаявся у скоєному, постійно змінюючи покази і намагаючись пояснити, чому не відкрив укриття. Наприкінці судового процесу він стверджував, що лікарняне приміщення взагалі не обладнано укриттям.

Прокурор у судових дебатах виступив за призначення обвинуваченому покарання у вигляді шести років і шести місяців позбавлення волі. Наразі прокурори вивчають вирок для можливого оскарження.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору