Інформатор Калуш

ВЛАДА

Соціальний захист на Прикарпатті: понад 1,7 млрд гривень – для допомоги населенню

Допомога

Незважаючи на повномасштабну війну, яка триває вже більше двох років, Україна продовжує виплачувати соціальні допомоги в повному обсязі. Станом на сьогодні на Прикарпатті профінансовано усі державні гарантії на загальну суму 1 млрд 700 млн гривень.

Інформатор повідомляє з посиланням на Світлану Онищук.

Деталі про соціальні виплати на Прикарпатті:

Соціальну допомогу в області отримують понад 96 тисяч людей різних категорій:

  • 16 тисяч малозабезпечених родин отримали більше ніж 536 млн грн допомоги.
  • 22 тисячі людей з інвалідністю отримали понад 500 млн грн.
  • Сім’ям з дітьми, яких в області 29,5 тис., виплачено 272 млн грн (допомога у зв’язку з народженням дитини).
  • 14 тисяч людей, зокрема й люди з інвалідністю, які не мають достатнього страхового стажу для призначення пенсії, отримали 208 млн грн.
  • 3 тисячі опікунів людей з інвалідністю отримали допомоги на загальну суму понад 72 млн грн.
  • Майже 4 тисячі родин отримали «пакунки малюка» на загальну суму понад 30 млн грн.

До речі, родини мають можливість отримати грошовий еквівалент боксів. Вартість одного «пакунка малюка» становить 7689 гривень.

На Прикарпатті налічується 4,5 тисячі постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. За перше півріччя цього року їм виплачено з державного бюджету 5,5 млн грн допомоги.

В Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених в Івано-Франківській області зареєстровано понад 115 тис. людей, серед яких:

  • 4 тисячі – з інвалідністю;
  • 17 тисяч – люди пенсійного віку;
  • 32,5 тисячі дітей.

Для підтримки ВПО держава з початку повномасштабного вторгнення надала допомогу на проживання на загальну суму 47,2 млрд гривень. Майже 123 млн грн компенсацій отримали власники житла, які прихистили ВПО. Держава також компенсувала їм понад 73 млн грн комунальних витрат.

Особлива увага приділена захисникам, які повернулися з фронту. Для ветеранів, які потребують власного житла, передбачені державні компенсації. У 2024 році планується спрямувати 176,9 млн грн, що дасть можливість забезпечити житлом 87 військовослужбовців. Торік 86 ветеранів отримали 178,6 млн грн державних виплат на придбання житла.

Цього року передбачено 9,4 млн грн на реабілітацію дітей з інвалідністю. З початку року укладено 286 договорів на суму 5,5 млн грн для проходження реабілітації 100 дітей з інвалідністю.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору