Калуш До сайту

Біля Тужилова в полях дозрів борщівник | ФОТОФАКТ

Вивести борщівник із ділянки доволі складно, але, якщо давати йому дозрівати, то ситуація лише погіршуватиметься.

Пише Інформатор.

Наразі дозрілі квітконоси можна побачити на полях між селами Довге-Калуське і Тужилів, що входять до Калуської громади. Рослина прижилася і перевершує “у зрості” не лише інші трави, а і кущі. Наступного року, вочевидь, її тут буде ще більше…

Нагадаємо, що борщівник Сосновського поширюється насінням і влітку росте біля доріг, на луках, по берегах річок, на полях і садових ділянках, здебільшого на заході України. На сході та півдні цієї рослини менше, адже вона не дуже любить посуху і майже не росте в степу.

Найефективніше знищувати борщівник до того, як з’явилися суцвіття й насіння. Якщо робити це пізніше, збільшується вірогідність, що якась частина пагона або суцвіття залишиться на ділянці та дозріє до стадії насіння. Якщо насіння попаде в ґрунт, рослина продовжить зростати на тому місці. У жодному разі не можна залишати стебла з квітконосами, бо вони можуть дозрівати навіть у зрізаному стані.

Нагадаємо, з 23 липня поточного року на території Калуської міської територіальної громади почала діяти додаткова техніка для ефективнішої боротьби з борщівником Сосновського. Комунальники взяли в строкове користування мульчер – спеціальне навісне обладнання, яке призначене для ліквідації самосівів борщівника Сосновського, косіння трави, видалення та подрібнення чагарників і гілок дерев діаметром до 7-8 см. Тож, планується посилення боротьби з поширенням борщівника.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08