Калуш До сайту

Матір оштрафували за те, що її донька постраждала від укусу змії

Стрийський міськрайонний суд Львівської області виніс вирок у справі місцевої мешканки, яка була визнана винною в неналежному виконанні батьківських обов’язків. Мати 9-річної дівчинки, яка постраждала від укусу змії, була оштрафована на 850 гривень за те, що залишила дитину без нагляду.

Інформатор ділиться, посилаючись на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Інцидент стався 16 червня 2024 року в одному з сіл Стрийського району. Як встановлено судом, мати залишила свою доньку без нагляду на подвір’ї, де вона разом із сестрою гралася. У цей час дівчинка була укушена змією. Після укусу дитину терміново доправили спершу до Стрийської центральної районної лікарні, а потім до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у Львові. Лікарі підтвердили, що дівчинка отримала укус змії. Наразі з дівчиною все добре.

У відповідь на подію, поліція склала протокол про адміністративне правопорушення щодо матері, вказавши на її недбальство у виконанні батьківських обов’язків. Суд розглянув справу і дійшов висновку, що мати дійсно порушила закон, залишивши дитину без належного нагляду. У судовому засіданні мати визнала свою провину і пояснила, що в той день, поки діти гралися на дворі, вона пішла до сусідки. Коли старша донька повідомила про укус змії, вона повернулася додому і з’ясувала, що чоловік уже намагався надати першу допомогу.

Суддя Вікторія Бучківська, розглянувши всі обставини справи, ухвалила рішення про накладення штрафу в розмірі 850 гривень, а також зобов’язала сплатити судовий збір у сумі 605 гривень. Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду протягом десяти днів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08