Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Спортивний фестиваль у Голині: здоровий спосіб життя в дії

Голинь

Сьогоднішній день на стадіоні “Спорт Арена” в Голині став справжнім святом здорового способу життя для дітей. Багато малечі та підлітків, задоволені та сповнені енергії, зібралися для участі у різноманітних змаганнях. Погода, як на замовлення, дарувала яскраве сонце та теплий літній вітерець, що лише сприяло чудовій атмосфері.

Інформатор також відвідав змагання.

Дітлахи, незалежно від віку, об’єднувалися в команди, де хлопчики і дівчатка разом брали участь у змаганнях. Від естафетного бігу до перетягування каната та збирання фішок для тренування швидкості реакції та мислення – кожне завдання приносило радість та азарт.

Перетягування канату

Організатори зазначають, що такі заходи проводяться не вперше і будуть тривати й надалі. Вони спрямовані на розвиток дітей, залучення їх до активного відпочинку та спілкування з однолітками на свіжому повітрі. Батьки також із задоволенням долучилися до свята, відпочиваючи на трибунах в тіні або підтримуючи дітей просто на полі.

Організатор директор КП “Спорт Арена” Михайло Клим повідомляє:

Наше завдання не тільки обслуговувати стадіони, а й проводити культурно-оздоровчу роботу. Наші партнери з сільської ради активно підтримують всі заходи. Цей цикл культурно-оздоровчих заходів має на меті відволікти дітей від телефонів та буденних проблем, пропагуючи здоровий спосіб життя. Подібні заходи вже відбулися в Студінці та Загір’ї, а тепер і в Голині. Наступного тижня планується захід у Вістовій, якщо сприятиме погода“.

Партнера Іван Мазурик, депутат Калуської сільської ради звертається до всіх присутніх:

Ми хочемо, щоб ви приходили якнайчастіше до нас. Діти — це наше майбутнє, а здорові діти — це здорова нація. Ми забезпечимо всім необхідним інвентарем, будемо допомагати заохочувальними призами та запрошувати батьків для підтримки. Ми не ставимо за мету визначати переможців індивідуально, бо перемагає дружба в першу чергу, а залучення до здорового способу життя — це найбільший приз для дітей. Усі діти — переможці, вони отримали кавуни, печиво та воду після змагань, як заохочувальні призи. Ми будемо і надалі підтримувати і сприяти розвитку таких заходів“.

Михайло Клим та Іван Мазурик.

Іван Мазурик та Михайло Клим

Після естафети та перетягування каната тренер запросив дітей на заминку — коло навколо стадіону.

Заминка

Дуже класно, хочу ще приймати участь” – каже втомлений учасник Максим.

Ми дуже втомилися. Тренерка з футболу заохотила нас приєднатися, і ми охоче погодилися” – каже Божена з посмішкою.

Всі чекають на кавун

Оксана Мандрик, тренер інструктор методист комунального підприємства “Спорт Арена”:

Заохочення дітей до здорового життя дуже важливе, особливо під час канікул, коли більше дітей сидить вдома. Бачити їхні емоції та настрій — це того варте.

Щотижня будемо проводити такі заходи на різних стадіонах, які на балансі “Спорт Арени”. Писатимемо про це на сторінці Facebook КП “Спорт Арена”. На наступному тижні, щовівторка о 7 ранку на стадіоні “Хімік” у Калуші проходитимуть пробіжки, запрошуємо всіх бажаючих від 20 до 60 років. Понеділок, середа, п’ятниця з 9 до 11 проводимо зарядку. Нажаль, зараз мало людей, 3-4 особи, але Оксана сподівається, що з кожним разом буде все більше людей“.

Такі змагання стануть традицією, і тому потребують широкого розголосу. Після заходу дітям запропонували солодкий стіл з кавунами та водою, щоб втамувати спрагу. Деякі діти навіть знайшли сили пограти у футбол, завершивши день з посмішками на обличчях та новими враженнями.

Інформатор також отримав смачний приз.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору