Святковий десерт допоможе освіжитися наприкінці робочого дня та допоможе тим, хто шукає свіжий смак та альтернативу традиційним стравам.
Інформатор пропонує приготувати смачне морозиво з маком, яке, як пише Gazeta.ua, точно оцінять не лише дорослі, а й діти.
Цього року 1 серпня українці відзначають Медовий Спас або Маковея. У цей день прийнято готувати страви з маком. Переважно господині печуть пироги, рулети, коржі…
Читайте також — Корж із маком: як на Маковея готують традиційну страву на Калущині | ФОТО
Окрім традиційних страв, спробуйте сьогодні медово-макове морозиво.
Інгредієнти:
- Вершки 30-35% — 500 мл
- Молоко — 250 мл
- Цукор — 100 г
- Мед — 150 г
- Жовтки — 4 шт.
- Мак — 100 г
Залийте мак окропом, залиште на 30 хвилин, відцідіть.
Для крему підігрійте молоко. Збийте жовтки з цукром до світлої маси. Поступово влийте гаряче молоко в жовтки, постійно збиваючи. Перелийте суміш в каструлю, додайте мед і підігрівайте на слабкому вогні до загустіння, не доводячи до кипіння. Додайте мак, остудіть.
Морозиво: збийте вершки до м’яких піків, змішайте з охолодженим кремом. Перелийте в контейнер і поставте в морозильник на 4-6 годин, перемішуючи кожну годину.
Нагадаємо, Маковея або Медовий Спас — це одне з трьох літніх свят, що відзначається на честь Христа Спасителя. Традиційно в усіх храмах нашого міста відбувається освячення гілочок та меду. Як здійснювали обряд освячення в Калуші — у репортажі.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08