Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ідеальний десерт на сьогодні: медово-макове морозиво

Ідеальний десерт на сьогодні: медово-макове морозиво

Святковий десерт допоможе освіжитися наприкінці робочого дня та допоможе тим, хто шукає свіжий смак та альтернативу традиційним стравам. 

Інформатор пропонує приготувати смачне морозиво з маком, яке, як пише Gazeta.ua, точно оцінять не лише дорослі, а й діти.

Цього року 1 серпня українці відзначають Медовий Спас або Маковея. У цей день прийнято готувати страви з маком. Переважно господині печуть пироги, рулети, коржі…

Читайте також — Корж із маком: як на Маковея готують традиційну страву на Калущині | ФОТО

Окрім традиційних страв, спробуйте сьогодні медово-макове морозиво.

Інгредієнти:

  • Вершки 30-35% — 500 мл
  • Молоко — 250 мл
  • Цукор — 100 г
  • Мед — 150 г
  • Жовтки — 4 шт.
  • Мак — 100 г

Залийте мак окропом, залиште на 30 хвилин, відцідіть.

Для крему підігрійте молоко. Збийте жовтки з цукром до світлої маси. Поступово влийте гаряче молоко в жовтки, постійно збиваючи. Перелийте суміш в каструлю, додайте мед і підігрівайте на слабкому вогні до загустіння, не доводячи до кипіння. Додайте мак, остудіть.

Морозиво: збийте вершки до м’яких піків, змішайте з охолодженим кремом. Перелийте в контейнер і поставте в морозильник на 4-6 годин, перемішуючи кожну годину.

Нагадаємо, Маковея або Медовий Спас — це одне з трьох літніх свят, що відзначається на честь Христа Спасителя.  Традиційно в усіх храмах нашого міста відбувається освячення гілочок та меду. Як здійснювали обряд освячення в Калуші — у репортажі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору