Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Квіткові композиції в ящиках: у Калуші крадуть усе разом

Квіти

Знову крадуть квіти. Озеленювачі КП “Калушавтодор” цього разу не дорахувалися ящика, що прикрашав огорожу на перехресті вулиць Дзвонарської, майдану Шептицького та Ковжуна.

Інформатор ділиться, посилаючись на Калуську міську раду.

Начальниця дільниці озеленення КП “Калушавтодор” Анна Бігун повідомила, що вкрадено квіткову композицію з колеоса, аліса, тагетіса і плектрантуса. За її словами, люди нічого не соромляться і крадуть ящиками. Квіти крадуть часто, зокрема нещодавно з чаші на площі Героїв також викрали квіти. Зазвичай крадіжки відбуваються вночі, щоб на камерах нічого не було видно. На провулку Шкільному, де облаштовується квітуче узбіччя, нещодавно викрали хвойники.

Одразу після крадіжки на перехресті встановили нове кашпо. Однак комунальники не впевнені, чи вистачить наявних квітів і рослин для відновлення втрат, особливо це стосується хвойників. Зараз міські клумби пишно квітнуть і дивують калушан розмаїттям, серед якого побільшало целозії гребінчастої, алісумів, колеосів.

Крадіжка

Місце де викрали квіти

Анна Бігун розповідає: “Цього року ми вирішили замінити канни на соняшники. Висадили їх на площі Героїв, вулицях Підвальній і Чорновола. Ми закупили голландське насіння, яке плануємо надалі збирати і відтворювати ці квіти власними силами”.

Квітникарі мають чимало роботи: паралельно з поливом і доглядом за наявними клумбами, вони постійно створюють нові. На Алеї Героїв, що на вулиці Героїв України, облаштують додаткові квітники вертикального озеленення, продовжують насаджувати квітуче узбіччя на провулку Шкільному. Незабаром на одній із центральних вулиць з’явиться рокарій.

Має бути гарно, лиш би квіти не крали і не нищили. Адже це велика праця: не зважаючи на спеку, люди працюють на клумбах і в теплицях, щоб ми могли у цей важкий час відволіктись на щось красиве і приємне.

Читайте також: Вандали пошкодили громадські лавки у Калуші.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору