Калуш До сайту

У Калуші з’явився Центр життєстійкості для підтримки громади

На базі Калуського ліцею №2 було відкрито Центр життєстійкості — місце, де мешканці громади можуть знайти підтримку і допомогу. Це дружній та доступний простір, який надає першу психологічну допомогу, скерування до необхідних служб та організацій, а також проводить групові заняття з психосоціальної підтримки.

Інформатор розповідає.

Перший етап для кожного відвідувача — первинна консультація з фахівцем, під час якої людина розповідає про свій запит, а спеціаліст направляє до потрібної служби у громаді або запрошує на індивідуальні чи групові заняття у самому Центрі. Групи підтримки для різних категорій людей — це основний вектор роботи Центру життєстійкості. Активності та тренінги Центрів життєстійкості спрямовані на ветеранів, військових та їхніх рідних, вимушених переселенців, сім’ї з дітьми.

Які послуги надає Центр життєстійкості:

У Калуській громаді фонд “Карітас” вже провів низку важливих активностей із відновлення психоемоційної рівноваги. А вже першого серпня у Центрі життєстійкості відбудеться тренінг із самопізнання і турботи “Ти — цілий світ”, що стане черговим кроком на шляху допомоги мешканцям громади долати стрес, відновлюватися після кризових подій та залишатися включеними в активне життя.

Центр життєстійкості оснащений місцями для першого контакту, кімнатами для індивідуального консультування та групової роботи, приміщенням для занять із дітьми, туалетом і санвузлом з душовою. Він відповідає санітарним, протипожежним та інклюзивним вимогам, забезпечуючи доступність для маломобільних груп населення. У центрі також є захисні споруди цивільного захисту, придатні для укриття отримувачів послуг та персоналу.

Організація Центру життєстійкості — це результат роботи благодійних організацій “Карітас – Івано-Франківськ УГКЦ” і “Благодійний фонд “Карітас – Калуш”. У червні цього року була підписана угода про співпрацю з Калуською міською радою. Ремонт приміщення та його наповнення всіма необхідними меблями і технікою було здійснено за фінансування Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Завітайте на сторінку Центру життєстійкості у Калуші на Facebook, щоб дізнатися більше.

Відкриття Центру розпочали зі спільного молебню та освячення приміщення. Церемонію відслужили директор благодійної організації «Карітас – Івано-Франківськ УГКЦ» отець Володимир Чорній, директор благодійної організації “Благодійний фонд “Карітас – Калуш” отець Ігор Пришляк та декан Калуський УГКЦ отець Степан Скібіцький. На відкритті Центру заступниця міського голови Наталія Кінаш наголосила на важливості підтримки нормального психоемоційного стану людей, які проживають у тиловій місцевості. Адже зараз у стресовій ситуації перебуває чи не кожна родина. Вона спільно з керуючим справами виконавчого комітету Калуської міської ради Олегом Савкою вручили подяки міського голови людям, які найбільше доклалися до відкриття центру.

Центр життєстійкості — це новий етап у розвитку соціальної підтримки в Калуській громаді, спрямований на допомогу найбільш вразливим верствам населення та сприяння їх інтеграції у суспільне життя.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08